La secretaria general del PP català, la segona part de la batalla entre Santamaría i Cospedal

La número dos dels populars veu bé la candidatura d’Antonio Gallego mentre que Enric Millo, amb suport de la vicepresidenta espanyola, empeny Santi Rodríguez | Xavier García Albiol prefereix Esperança Garcia o Daniel Serrano

Sáenz de Santamaría en una trobada recent amb la direcció del PP català
Sáenz de Santamaría en una trobada recent amb la direcció del PP català | Flickr PP
14 de març del 2017
Actualitzat el 15 de març a les 16:28h
El congrés del Partit Popular català –25 i 26 de març- avança sense desvetllar-se encara el nom de qui serà el secretari general. Xavier García Albiol, coordinador general de la formació i ja ratificat com a futur president, no ha dit ase ni bèstia sobre qui vol com a número dos de l’organització. Però els noms circulen amb força. L’ex–alcalde de Badalona, per la seva part, sembla decidit a controlar el temps i no té pressa per anunciar el nom del nou secretari general. 

Les tensions entre la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, i la vicepresidenta del goverm, Soraya Sáenz de Santamaría, són constants i es reprodueixen en el si dels populars catalans. La voluntat de la vicepresidenta d’incidir en el partit a Catalunya ha quedat clara en el fet que el seu número dos, José luis Ayllón, ha estat el coordinador de la ponència d’acció política del congrés.

El diputat Santi Rodríguez és el preferit de l’entorn de Sáenz de Santamaría i té en el delegat del govern, Enric Millo, un dels seus agents més actius. Rodríguez i Millo han compartit moments importants en la història recent del PP. En sintonia amb Josep Piqué, tots dos van donar suport a l'ex-ministre d'Exteriors. Millo també va recolzar, inicialment, la candidatura de Montserrat Nebrera en el congrés en què aquesta es va enfrontar a Alicia Sánchez-Camacho. Finalment, però, va acabar donant suport a la política gironina. Quan Millo va ser portaveu al Parlament, va voler tenir Santi Rodríguez –un home de qui molts al partit en parlen bé- com a portaveu adjunt.

L’ex-diputat al Congrés i al Parlament Antonio Gallego continua sent un aspirant amb possibilitats. Li dona suport la ministra Dolors Montserrat, però Gallego, incorporat recentment a la direcció del PP barceloní, ha sumat la simpatia de Cospedal, el que té molt de valor en aquests moments.

Els preferits del nou president

La voluntat del nou president del partit és assolir el màxim consens, però alhora, García Albiol voldria situar alguna persona de la seva confiança personal en la secretaria general. El nou líder vol afermar la seva posició des el primer moment i ho vol fer tenint al costat algun dirigent que s’hagi manifestat a favor seu els darrers mesos. És el cas de la diputada Esperança Garcia, que sempre ha donat suport a García Albiol quan s’han sentit més forts els vents que bufaven en busca d’altres possibles candidats. En la mateixa situació està Daniel Serrano, ex-diputat al Congrés i regidor a Cornellà. Es tracta d’un dels “capitans” metropolitans del partit i té fama de polític seriós.
Arxivat a