ERC mostra el suport a Mas i avisa l'Estat: «Aquest procés no el podran aturar»

"Si no som els que ara hi som, hi ha milers de persones preparades per assumir el repte", ha afirmat Sergi Sabrià, que s'ha preguntat: "Què faran, ens inhabilitaran a tots?"

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, en una roda de premsa recent.
El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, en una roda de premsa recent. | ACN
13 de març del 2017
Actualitzat a les 20:43h

ERC ha mostrat el suport a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, just després de la condemna d'inhabilitacions dictada pel TSJC, que el portaveu dels republicans, Sergi Sabrià, ha considerat "indigne i antidemocràtica". "Usen jutjats per aturar la democràcia i procés polític", ha lamentat, però ha avisat que "no podran" aturar el full de ruta sobiranista. "Aquest procés no el podran aturar", ha asseverat.

En aquest sentit, ha avisat que, si no són els actuals líders polítics, d'altres culminaran el procés. "Si no som els que ara hi som, hi ha milers de persones preparades per assumir el repte", ha afirmat, i s'ha preguntat: "Què faran, ens inhabilitaran a tots?". "Mentre uns treballen sense descans per evitar que posem les urnes, altres farem els passos que calgui per complir mandat democràtic del 27-S", ha conclòs.

Així mateix, Sabrià ha mostrat el seu respecte per l'estratègia per la que puguin optar els condemnats, tant si decideixen apel·lar com si no, decisió que ha deixat en les seves mans. Igualment, no s'ha mullat sobre si la sentència hauria d'accelerar el calendari cap al referèndum. "Vam fixar com a data límit el setembre, estem fent tots els preparatius, el referèndum es convocarà", ha certificat, però no ha avançat en quina data.

Sigui com sigui, el dirigent d'ERC també ha celebrat que la Comissió de Venècia hagi recriminat al govern espanyol que la reforma del Tribunal Constitucional hagi permès a l'alt tribunal sancionar i suspendre càrrecs públics. "Ha alertat que no poden usar el TC pel que ell vulgui", ha destacat, i ha valorat que l'Estat "està perdent la batalla de la legitimitat" a nivell internacional. En aquest sentit, ha reclamat que l'executiu central "atengui totes les recomanacions de Comissió de Venècia".

Al seu torn, el líder d'ERC i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha mostrat també des del seu compte de Twitter el seu suport per la sentència "injusta" i ha recordat també el toc d'atenció d'Europa a l'Estat:
 
Igualment, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, s'ha solidaritzat amb els condemnats i ha asseverat que "la democràcia no s'inhabilita, s'exerceix":