Convoquen una manifestació a Lleida per reclamar la retirada dels carrers franquistes

La mobilització serà dissabte 18 de març a partir de les sis de la tarda

08 de març del 2017
Actualitzat a les 18:53h
Placa de l'avinguda Alcalde Areny
Placa de l'avinguda Alcalde Areny | Arxiu
La plataforma "Lleida lliure de franquisme" ha convocat una manifestació el proper dissabte 18 de març per reclamar la retirada de vuit carrers amb noms de personalitats franquistes que encara es mantenen a la ciutat. La mobilització començarà a les sis de la tarda als jardins d'Ernest Lluch, a l'avinguda Alcalde Areny, un dels noms que la CUP va proposar canviar i que l'equip de govern de la Paeria es nega a fer-ho. De fet, aquesta negativa és la que ha portat el col·lectiu a organitzar aquesta mobilització, que preveu reunir desenes de persones a favor del canvi en el nomenclàtor.

​La CUP i ERC fa mesos que demanen a l'executiu d'Àngel Ros l'eliminació dels carrers amb noms franquistes, una petició que no ha estat atesa pel Paer en cap, que en sessió plenària del mes de gener del 2016 va rebutjar juntament amb C's i PP una moció presentada per les dues forces independentistes que demanava el canvi dels noms. A canvi, els socialistes van avalar la creació d'una comissió d'experts tal com proposava el PDECat. El nou òrgan, però, no va dictar cap decisió en relació al canvi del nomenclàtor, i va emplaçar l'equip de govern a adoptar un criteri polític per resoldre el debat.

​El grup municipal del PSC, però, no ha acceptat debatre més aquesta qüestió en un ple, i ha passat per alt les peticions per escrit fetes per la Crida, que demanava un debat en una nova sessió. L'argument de Ros és que la retirada dels símbols franquistes a Lleida ja es va fer durant els anys 80, i que ara ja no és moment de canviar carrers.

​Boya convida a la manifestació tornavís en mà

​La diputada i presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, ha convidat aquest dimecres als diputats a manifestar-se a la capital del Segrià "tornavís en mà" per retirar les plaques que hi ha als edificis de la ciutat.