8 DE MARÇ

Cinc dades que demostren que les desigualtats home-dona es perpetuen

El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i CCOO denuncien que les dones cobren de mitjana quasi 7.000 euros menys de sou anual que els homes | Un informe del CAC revela que les dones només suposen un 28,7% del temps de paraula dels informatius als principals mitjans audiovisuals catalans

per Cristina Capdevila, 7 de març de 2017 a les 21:00 |
Una manifestació del Dia de la Dona Treballadora a Vic | José Manuel Gutiérrez
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un eurodiputat polonès d'extrema dreta, Janusz Korwin-Mikke, justificava dimecres passat des del Parlament Europeu que les dones cobrin menys que els homes perquè les considera "més dèbils, més petites i menys intel·ligents". Malgrat que afirmacions d'aquesta mena puguin escandalitzar, la realitat és que la discriminació laboral i la desigualtat salarial són un fet que es perpetua. Aquesta és la principal conclusió de l’Informe Diferències salarials i quota de presència femenina, realitzat per ICSA i EADA el 2016. Les persones que ocupen les cadires als llocs de responsabilitat són, per majoria aclaparadora, els homes. I no hi ha indicis que la situació canviï en els pròxims anys.
 

Una de les mesures pal·liatives per garantir la presència de dones en tots els àmbits seria imposar per llei quotes femenines. Però la qüestió genera controvèrsia arreu. La majoria d’experts creuen que són una bona solució per acabar amb la poca representació de les dones als llocs de poder, atès que no existeix un avançament natural cap a la igualtat home-dona. Les veus contràries al·leguen que, en ser una mesura imposada, pot crear discriminació. En motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, diversos organismes i institucions com la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona o el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) han presentat els seus informes amb l'objectiu de denunciar la desigualtat de gènere i presentar els seus programes per impulsar la igualtat d’oportunitats entre dones i homes a Barcelona.

1. Només un 27,26% de l'alumnat de carreres tècniques són dones

 
L'informe de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, FECYT, Mujer y ciencia. La situación de las mujeres en el sistema de ciencia y tecnología, posa de manifest que cada cop és més gran el nombre de dones que accedeixen als nivells educatius més alts, però que les enginyeries són les àrees en què les dones continuen mantenint-se en nivells baixos, tot i ser bones estudiants. En aquest sentit, la seva taxa d’abandonament és inferior a la dels nois, i les seves qualificacions, millors. Segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE), durant el curs 2006-2007, el nombre de dones matriculades a les universitats espanyoles suposava el 54,40% sobre el total de l’alumnat, però aquest percentatge minvava fins al 27,26% en les especialitats tècniques, en les quals els homes són majoria i l’accés a la vida laboral resulta més difícil per a les dones que per als homes.

 
L’estudi estima que no existeixen diferències de producció científica entre dones i homes en un mateix nivell professional, per la qual cosa qualsevol discriminació jeràrquica està injustificada en un sistema meritocràtic. Tot i això, les diferències entre dones i homes en llocs en què les retribucions són més altes continua sent evident, cosa que indica que la situació es produeix per una qüestió sexista. L’informe també denuncia la manca d’estudis a Espanya i a la Unió Europea sobre l’impacte de la maternitat en la carrera científica. Si la societat espanyola penalitza la maternitat en les dones que tenen aspiracions professionals, també ho fa en les investigadores i professores universitàries.
 

La directora d’Igualtat, Mireia Mata, i la directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), Mercè Garau, en una roda de premsa aquest dimarts Foto: ACN


2. Gairebé 7.000 euros menys de sou anual que els homes

La directora d’Igualtat, Mireia Mata, i la directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), Mercè Garau, han presentat aquest dimarts les deu mesures que el Govern vol impulsar per lluitar contra la desigualtat entre homes i dones a l’àmbit laboral. Entre elles, destaquen els incentius per conciliar la vida personal i laboral, i l'execució d'un pla de formació interna "en matèria d’igualtat d’oportunitats i perspectives de gènere en el treball" per als treballadors del SOC.

Durant la roda de premsa, Mata ha recordat que les dones cobren de mitjana un 26% menys de sou anual en relació als homes, segons un estudi presentat pel Govern, i ha qualificat aquestes xifres com a "intolerables". Així mateix, la portaveu de la Secretaria de la Dona i de Cohesió Social de CCOO de Catalunya Alba Garcia ha presentat un altre informe sobre les condicions de vida i treball, que constata que les dones cobren anul·lament quasi 7.000 euros menys que els homes, un increment d'un punt respecte l'any passat, la xifra més alta des del 2008.

Garcia ha explicat també que l'escletxa salarial es troba en "totes les franges d'edat" i que en els casos de ser més baixa és perquè "s'ha precaritzat l'ocupació" i han baixat les condicions per als homes. Finalment, ha afegit que la desigualtat és més petita quan els nivells de formació són superiors mentre que en el sector dels serveis, ocupat majoritàriament per dones, és la més elevada.

3. Només un 28,7% de temps de paraula en els informatius de ràdio i televisió 

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha elaborat un informe sobre la presència de les dones en els mitjans audiovisuals que exposa que les dones suposen un 28,7% del temps de paraula dels informatius dels principals mitjans audiovisual catalans. Per elaborar-lo, s’ha analitzat al llarg del 2016 el temps de paraula en què les protagonistes fan declaracions en els canals de TV3 (TN migdia i TN vespre), TVE Catalunya (L’informatiu migdia), 8tv (8 al dia), Catalunya Ràdio (Catalunya migdia) i RAC1 (14/15).
 
En el cas de TV3, les dones van disposar del 31,1% del temps de paraula dels dos principals informatius. Amb un percentatge més baix hi trobem TVE Catalunya, on la presència de veus femenines va ser del 29,8% del total i, a continuació, hi ha Catalunya Ràdio, amb el 26,4%. Els mitjans privats van oferir una presència de veus de dones més baixa: 8tv els va dedicar un 25,8% del temps de paraula de l’informatiu 8 al dia mentre que RAC1 va emetre un 24,7% de veus femenines en l’informatiu 14/15.

Les dades indiquen que els homes copen els rols professionals, com ara el món de la sanitat, la cultura, la política, l’economia i la religió. Les dones, en canvi, només superen els homes en dos rols: el món associatiu (36,5%) i l’ensenyament (29,2%). En l’àmbit polític, el percentatge femení és del 24,8%, qautre punts per sota del conjunt de les notícies. Això implica que de cada quatre minuts de declaracions, tres minuts les fan homes i un minut, dones. Tanmateix, la presència de les dones polítiques s’incrementa si el que s’analitza són els programes de debats, en què la mitjana dels mitjans de la mostra arriba fins al 41,6%. 
 

Iolanda Jordan, Jaume Padrós i Elvira Bisbe a la presentació de l'estudi sobre conciliació dels metges i metgesses Foto: ACN


4. Un 60% dels metges tenen dificultats per combinar la feina i la cura dels fills

Un estudi del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB) reconeix que el 60% de metges amb fills tenen dificultats per conciliar la vida familiar i la laboral, i constata que són les dones qui majoritàriament s'acullen als mecanismes com la reducció de jornada: només el 9% dels homes metges treballen menys hores enfront del 40% de les dones, un fet que limita el seu desenvolupament professional. Per això, i davant de la dificultat per conciliar, el COMB proposa mesures per a un millor benestar dels professionals, que implicarà una millor atenció als pacients.

A més a més, fins al 65% dels professionals reconeix les mateixes dificultats per conciliar la feina amb activitats d'oci o cultura. Per franges d'edat, les majors dificultats es troben a la franja d'entre els 30 i els 34 anys, però la conciliació no deixa de ser un problema per gairebé tothom fins ben bé als 60 anys. El president de COMB, Jaume Padrós, alerta que si no es milloren les condicions laborals, més enllà de les retribucions, el relleu generacional de la professió es veurà afectat. 

5. El Parlament té 58 diputades, un 42,9% dels escons
 
El Parlament té actualment 58 diputades, una xifra que situa l’onzena legislatura com la segona amb més parlamentàries, només per darrere de la novena, que en va arribar a tenir 59. L'òrgan legislatiu va aprovar el juliol del 2015 la llei 17/2015 d’igualtat efectiva de dones i homes, que estableix que cap dels dos sexes no ha de tenir una representació superior al 60% ni inferior al 40% en cap àmbit. 
 
Per grups parlamentaris, i després dels canvis que hi ha hagut a les files de cada grup, el que proporcionalment té ara més diputades és la CUP, amb cinc de 10. En segona posició, JxSí en té 27 de 62, el 43,54%, seguit del grup de Ciutadans, 10 de 25, el 40%. Dues diputades són presidentes de grup, la cap de l’oposició, Inés Arrimadas (C's), i Mireia Boya (CUP); tres són les portaveus dels seus grups, Marta Rovira (JxSí), Eva Granados (PSC) i Anna Gabriel (CUP), i dues, portaveus adjuntes, Gemma Lienas (CSQEP) i Eulàlia Reguant (CUP).
 
Pel que fa a les 28 comissions, 12 estan presidides per una dona, el 42,85%. A més, de les 28 comissions, tres tenen una mesa íntegrament formada per dones: la d’Acció Exterior i Cooperació, Relacions Institucionals i Transparència; la de Cultura; i la d’Afers Socials i Famílies. En canvi, cinc no n’hi tenen cap: la de Justícia; la de Medi Ambient i Sostenibilitat; la de Polítiques de Joventut; la de Seguretat Viària; i la de l’Estatut dels Diputats.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació