Alumnes d'un institut del Berguedà s'escapen durant unes hores per reclamar el seu dret a vaga

La direcció del centre ja havia pactat amb els representants dels estudiants fer classe i sumar-se a la reivindicació estudiantil la setmana que ve

02 de març del 2017
Actualitzat a les 15:50h

Institut Alt Berguedà. Foto: Google Street View


Un grup d'alumnes de l'Institut Alt Berguedà de Bagà (el Berguedà), majoritàriament de tercer d'ESO i alguns de Batxillerat, no han assistit al centre, aquest dijous al matí, reivindicant el seu dret a vaga, després de la convocatòria del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC). Segons han explicat a NacióDigital, els menors han decidit no assistir a classe, i passar el matí en una muntanya propera. 

Aquesta situació, però, ha alarmat l'equip directiu del centre i les famílies, que han començat a mobilitzar-se per saber on eren i conèixer el motiu de la "campana", tal com han precisat des de la direcció a aquest diari. Cap a les 11 del matí, però, finalment el grup ha aparegut, i tot ha quedat en un ensurt. 

Tal com ha explicat la directora de l'institut, Núria Puig, a NacióDigital, la vaga convocada per aquest dijous era, bàsicament, adreçada als universitaris, motiu pel qual el centre no va donar el seu vistiplau a realitzar-la, i així es va acordar entre els delegats estudiantils i l'equip directiu. Així mateix, es va pactar realitzar vaga la setmana que ve. No obstant això, diversos alumnes "no hi van estar d'acord", i durant més de dues hores han desaparegut, sense tenir massa informació d'on es trobaven. Això ha obligat la direcció a comunicar el cas a les famílies, tot i que finalment s'ha sabut que els nois i noies estaven tornant per decisió pròpia.

A mig matí, per altra banda, és quan la directora ha vist que, a primera hora, els alumnes li havien enviat un correu exposant els motius de la seva absència. Quan aquests han tornat a l'institut, s'ha parlat amb ells, i també s'ha comunicat la tornada a la normalitat a les famílies.