Noms propis del PSUC firmen un manifest de suport al nou partit dels «comuns»

Fins a 200 ex-dirigents de la formació i integrants d'organitzacions implicades en la lluita antifranquista subscriuen un text per "reforçar" i "ampliar" la nova marca liderada per Colau

01 de març del 2017
Actualitzat a les 18:43h

Xavier Domènech, diputat d'En Comú Podem, a Tarragona Foto: Jonathan Oca


Els "comuns" enfilen la fase decisiva de la construcció del nou partit -un procés no absent de tibantors- amb la intenció d'ampliar l'espai polític que representen avui Barcelona en Comú, ICV, EUiA, Podem i Equo, les forces que integren la confluència. Per eixamplar la base de la nova formació, el projecte liderat per Ada Colau continua treballant per recollir aportacions. Aquest divendres a la tarda es presentarà a Barcelona un manifest avalat per noms propis del PSUC en què s'explicita el suport al nou partit dels "comuns", que a l'abril programarà la seva assemblea fundacional. Signen el text fins a 200 exdirigents i militants de la formació, així com membres de CCOO i altres organitzacions polítiques i socials de l’esquerra antifranquista.

Els firmants del text fan una crida a participar en la gestació del nou partit dels "comuns", una confluència que consideren que "connecta amb l'esperit de la lluita" contra el franquisme. Els ex-militants del PSUC i d'altres organitzacions progressistes consideren que és el moment de "reforçar" i "ampliar" l'espai polític encapçalat per l'alcaldessa de Barcelona. "La renovació de les idees i de les pràctiques polítiques ens han aportat un nou horitzó, hem iniciat un procés de transformació mitjançant l’empoderament de la societat respecte de l’Estat", exposa el manifest, que qualifica d'"esperança" la iniciativa política dels "comuns". "Construirem un projecte de país, una alternativa mobilitzadora", expressa el document.

En el llistat de signants del text, al qual ha tingut accés NacióDigital, hi figuren l'ex-conseller Francesc Baltasar, l'ex-regidora de Barcelona i ex-diputada Eulàlia Vintró, l'ex-diputat Lluís Medir, l'historiador Andreu Mayayo, l'urbanista Jordi Borja, el metge Joan-Ramon Laporte o la doctora en dret penal Mercedes García Arán. També en són firmants Antoni Lucchetti, Víctor Ríos, Dolors Comas Argemí, José Luis Martín Ramos, Antoni Montserrat i Carles Prieto, entre d'altres.

El manifest es farà públic a l'aula capella de la Universitat de Barcelona (UB), en el transcurs de l'acte "De la lluita antifranquista a la renovació de la política", en el qual també hi participarà Xavier Domènech, cap de files d'En Comú Podem i arquitecte del nou partit dels "comuns". La jornada inclourà les intervencions de Ricard Vinyes, historiador i comissionat de programes de memòria de l’Ajuntament de Barcelona, i els testimonis de la lluita antifranquista Laura Tremosa, Carlos Vallejo, Antonia Jover i Joan Busquet.
 

Declaració "Una esperança és possible" by naciodigital on Scribd