La Guàrdia Civil constata que el web del 9-N es va actualitzar després de la suspensió del TC

Els pèrits del cos policial testifiquen en l'última jornada del judici contra Francesc Homs al Tribunal Suprem | A preguntes de la Fiscalia, assenyalen que la pàgina es podria haver tancat sense problemes un cop suspès el procés de participació

Francesc Homs arriba al Suprem en l'última jornada del judici al 9-N
Francesc Homs arriba al Suprem en l'última jornada del judici al 9-N | ACN
01 de març del 2017
Actualitzat a les 10:34h
Última jornada del judici al 9-N que se celebra al Tribunal Suprem per escatir quin va ser el paper de Francesc Homs en la jornada de participació. Els pèrits de la Guàrdia Civil han testificat aquest dimecres que el web de la votació es va seguir actualitzant després de la suspensió del Tribunal Constitucional (TC) del 4 de novembre del 2014. Segons els representants del cos policial, els gestors de la pàgina web van entrar noves dades els dies 4, 7 i 9 de novembre.

A preguntes de la Fiscalia, els pèrits han insistit que el lloc web es podria haver tancat sense problemes. El ministeri públic, ja en el judici que es va fer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), va estar molt interessada en conèixer quin havia estat el paper de l'administració des que el TC va suspendre la consulta alternativa.

La defensa ha preguntat si els arxius que van analitzar "han estat modificats". Als pèrits els van arribar els arxius a analitzar el 27 d'octubre del 2015, i no han pogut garantir -a preguntes de l'advocada de Francesc Homs- que no es manipulessin abans que els tinguessin a les mans.