Munté defensa que la reforma del reglament del Parlament va més enllà del tràmit de la desconnexió

La consellera de la Presidència justifica que el Congrés dels Diputats va modificar la Constitució en temps rècord durant l'estiu del 2011 | Els lletrats han posat traves a la proposta de Junts pel Sí, destinada a aprovar amb rapidesa la normativa de transició cap a l'estat català

Reunió del Govern del 28 de febrer del 2017
Reunió del Govern del 28 de febrer del 2017 | ACN
28 de febrer del 2017
Actualitzat a les 14:27h
La proposta de Junts pel Sí per reformar el reglament del Parlament i permetre que les lleis de desconnexió siguin tramitades de forma exprés ha generat polèmica a la cambra i, de fet, els lletrats ja hi han posat traves. Malgrat això, la consellera de la Presidència, Neus Munté, ha assegurat en la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu que la reforma és "global" i que no està pensada exclusivament per la desconnexió. 

"La modificació d'un reglament es fa pensant en el dia a dia, no en una determinada tramitació", ha apuntat la consellera. "Com a Govern, poca cosa més tenim a dir", ha assegurat Munté.

La dirigent nacionalista ha aprofitat per recordar que el Congrés dels Diputats va aprovar en pocs dies -l'estiu del 2011- una reforma de la Constitució per adequar-se a les demandes que feia Europa.