El Govern crea la figura de l'hereu digital per administrar el llegat dels difunts a la xarxa

El projecte posarà en marxa un registre de voluntats digitals, que tindrà el mateix valor que un testament | La norma estableix que els pares tenen el dret i l'obligació de protegir els menors d'un ús "inapropiat" d'internet

El conseller de Justícia, Carles Mundó, en roda de premsa
El conseller de Justícia, Carles Mundó, en roda de premsa | ACN
28 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:53h
El Govern ha aprovat aquest dimarts el projecte de llei de voluntats digitals, una normativa pensada per regular la vida digital de les persones mortes. Es tracta d'un nou marc legal que reconeix el "valor patrimonial" de la petjada digital, segons ha explicat el conseller de Justícia, Carles Mundó, en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern. En essència, la llei estimularà que es designi un "hereu digital" que quedi explícitament nomenat en el testament.

Aquest hereu, segons ha apuntat Mundó, serà l'encarregat d'administrar tots els comptes i continguts del difunts a la xarxa "d'acord amb la seva voluntat". "El que volem és empoderar les persones que ens sobreviuen per complir amb les voluntats que s'hagin dnat en vida", ha destacat el conseller de Justícia. Es crea un registre de voluntats digitals "pensat per totes aquelles persones joves que no han fet testament perquè no tenen patrimoni", a banda.

La norma també estableix que els pares tenen el dret i l'obligació de protegir els menors de l'ús inapropiat d'internet. "En casos de falta d'entesa amb els fills, la llei facultarà els pares per adreçar-se a la justícia i facilitarà tot el procés perquè els prestadors de serveis digitals retirin imatges, comentaris i, fins i tot, l'accés als comptes".