El fundador de Netflix preveu que en una o dues dècades tot el vídeo es consumirà per Internet

Reed Hastings admet que "el futur de la tecnologia és molt difícil de predir" | La companyia ha passat de llogar DVD per correu postal a tenir 93 milions de subscriptors a través de la xarxa

Reed Hastings, fundador de Netflix
Reed Hastings, fundador de Netflix | José Manuel Gutiérrez
Redacció
27 de febrer del 2017
Actualitzat el 25 de març a les 7:43h

El fundador de Netflix, Reed Hastings, ha previst que en un termini d’entre deu i vint anys la televisió convencional haurà donat a pas a un sistema en què “tots els vídeos que veurem estaran a internet”. En una conferència aquest dilluns al vespre al Mobile World Congress, Hastings ha afirmat que Netflix vol estar al capdavant d’aquesta revolució i assolir els 100 milions d’usuaris en el curt termini.

Reed Hastings, cofundador i conseller delegat de Netflix, ha estat el protagonista de la principal conferència de la primera jornada al certamen que se celebra a Fira Gran Via de Barcelona. Hastings, que ha participat en una sessió de preguntes per part de la periodista de la BBC Francine Stock, ha començat parlant de la seva satisfacció per haver col·laborat en la distribució del documental The White Helmets, guardonat amb un Òscar.

Hastings, que ha destacat en diverses ocasions el fet que Netflix és una empresa centrada en la creació de contingut i que està esdevenint global a una velocitat molt ràpida, ha valorat molt positivament la retroalimentació que permeten les xarxes socials, posant especial èmfasi en el fet de poder seguir les converses a Twitter, per exemple. Unes converses que ajuden la companyia a “aprendre” per tal de créixer en un futur que, en l’àmbit tecnològic, és “molt difícil de predir”.

L’executiu de Netflix ha valorat positivament la competència, anomenant diversos actors com YouTube, Amazon Primer o distribuïdores locals, i ha explicat que l’objectiu de Netflix com a companyia és la de crear continguts de tot tipus que arribin a tot arreu, ja que aquest és precisament també l’essència d’Internet, per Hastings.

En l’àmbit de les xarxes, també ha destacat el fet que Netflix estigui treballant sobretot en la implementació de tecnologies de transmissió de vídeo que siguin tant eficients com sigui possible, per d’aquesta manera ocupar només l’ample de banda necessari de les operadores, fent que així no hagin d’optar per limitar les dades dels seus usuaris -ja que no n’utilitzaran tantes-.

De llogar DVD per correu a tenir 93 milions de subscriptors

Reed Hastings també ha explicat breument la història de Netflix, que va començar l’any 1997 a llogar DVD per correu postal. Temps després, quan Internet va superar en velocitat la xarxa de correus postals, van optar per aquest sistema perquè el que realment els interessava era la distribució. Ara, compten amb més de 93 milions de subscriptors d’arreu del món al seu servei de vídeo a la carta per Internet.

El cofundador de Netflix també ha parlat del fenomen anomenat “binge-watching”, que consisteix en aquest cas particular en veure diversos episodis (més de dos, i normalment fins a sis) seguits, comparant-lo amb el què abans es podia fer llegint una novel·la o en altres formats d’entreteniment un dia que es tingués temps, i ha acabat la seva participació fent broma sobre la intel·ligència artificial, a la que ha dit que també li agradaria poder entretenir, a més dels humans, en un futur.
 

Reed Hastings, fundador de Netflix. Foto: José Manuel Gutiérrez