Catalunya s'ofereix a la Comissió Europea com a banc de proves del 5G

El secretari de Telecomunicacions insisteix que "els profunds canvis provocats per la digitalització ens obliguen a actuar col·laborativament i a adaptar els models productius i de serveis"

Redacció
27 de febrer del 2017
Actualitzat a les 18:50h
El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró ha traslladat al vicepresident de la Comissió Europea, Andrus Ansip, la ferma voluntat que Catalunya sigui banc de proves europeu de tecnologies avançades com el 5G. Ho ha fet aquest dilluns durant la taula rodona del Mobile World Congress sobre la tecnologia 5G i el futur de la mobilitat col·laborativa, connectada i automatitzada.

Durant la seva intervenció, Jordi Puigneró, ha explicat als alts càrrecs de la CE i la GSMA que "Catalunya ha fet passos evidents per aprofitar la revolució digital i projectar el país com a hub digital". En aquest sentit, el secretari de Telecomunicacions ha insistit que "els profunds canvis provocats per la digitalització ens obliguen a actuar col·laborativament i a adaptar els models productius i de serveis" i ha refermat "l'aposta del Govern català per les tecnologies digitals avançades com el 5G per situar-nos al capdavant de la revolució digital".

Puigneró ha afirmat que "el talent i el coneixement són els únics recursos naturals que té Catalunya". "No tenim petroli"-ha dit- "el nostre petroli és la nostra gent i la seva capacitat per emprendre". La d'avui ha estat la cinquena reunió de la Round Table on Cooperative, Connected and Automated Mobility organitzada per la Comissió Europea per fer balanç dels progressos realitzats per la indústria de la mobilitat cooperativa, connectada i automatitzada i debatre sobre els propers passos a seguir. 

En aquest sentit, durant la sessió d'avui s'ha posat sobre la taula la necessitat de proporcionar un marc digital que permeti als Estats membres, les regions i la Comissió Europea fer que la mobilitat cooperativa, connectada i automatitzada sigui una realitat a Europa. I per fer-ho la tecnologia 5G serà fonamental.