L'urna ambulant i els tres ultres solitaris: així s'ha viscut al Suprem el judici al 9-N

Centenars de persones es mobilitzen a la capital espanyola per donar suport a Francesc Homs, jutjat per la seva implicació en el procés participatiu del 2014 | Tres homes irrompen en plena concentració al crit de "visca Espanya" i "traïdors", i els sobiranistes els responen que votar "no és delicte"

Un home irromp amb una bandera espanyola a la mobilització de suport a Homs
Un home irromp amb una bandera espanyola a la mobilització de suport a Homs | Isaac Meler
27 de febrer del 2017
Actualitzat a les 20:30h
A les vuit del matí d'aquest dilluns, la urna gegant que el 6 de febrer va acompanyar Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pel judici al 9-N esperava, aquesta vegada, Francesc Homs a la Plaça del Rei de Madrid. El cap de files del PDECat al Congrés ha arribat puntual al Tribunal Suprem (TS), on ha declarat acusat de desobediència i prevaricació per l'organització del procés participatiu del novembre de 2014.

La mobilització, convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, ha aconseguit reunir alguns centenars de persones, que a partir de les nou del matí han acompanyat l'ex-conseller de la Presidència a través de dues grans artèries de la capital espanyola, el carrer d'Alcalà i el passeig de Recoletos. També hi ha assistit Mas; la portaveu del Govern, Neus Munté; els conseller Raül Romeva, Josep Rull i Meritxell Borràs; la secretària general d'ERC i diputada al Parlament, Marta Rovira; i els diputats republicans al Congrés Joan Tardà i Gabriel Rufián, entre d'altres dirigents catalans.
 

Mobilització de suport a Francesc Homs a Madrid pel judici al 9-N Foto: Isaac Meler


"Votar no és delicte"

Des d'un bon començament, els càntics de suport a Homs i els càrrecs electes catalans s'han fet sentir a Madrid. "No esteu sols", "Votarem!", "Independència", eren algunes de les proclames que cridaven les persones, algunes provinents de Taradell (Osona), el poble d'Homs. I just quan les televisions es preparaven per entrar en directe als programes matinals, tres "espontanis" d'edat avançada han irromput amb crits de "colpistes", "traïdors" i "visca Espanya!" rojigualda en mà.L'acció ha aconseguit que per uns moments les càmeres desviessin la seva atenció cap als tres homes que demanaven l'abolició de les autonomies i que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, apliqués l'article 155 de la Constitució per intervenir Catalunya. Els concentrats en suport a Homs s'han limitat a respondre a l'uníson que "votar no és delicte".
 

Un manifestant espanyolista es apartat per la policia de la mobilització de suport a Francesc Homs a Madrid Foto: Isaac Meler


La manifestació s'ha posat en marxa sense acabar de treure's de sobre els autoproclamats "defensors" de la "unitat d'Espanya" i generant expectació d'altres madrilenys, que no han dubtat en enregistrar la comitiva precedida per corredisses de periodistes. En veure la multitud, un dels agents de la Policia Nacional espanyola no ha pogut contenir la seva sorpresa per la marxa independentista que s'aproximava a l'entrada del Suprem al carrer Marqués de la Ensenada, tallat de punta a punta. Els nervis dels agents els han portat a bastir un cordó policial ni tan sols penetrable per periodistes acreditats mentre Homs s'ha encaminat decidit cap a l'interior tribunal entre crits d'"independència" i el cant de Els Segadors.

Francesc Homs a l'entrada del Suprem pel judici al 9-N Foto: Isaac Meler

Arxivat a