Decomissen 2.000 quilos de tonyina vermella a Mercabarna

L'empresa distribuïdora ha estat denunciada perquè el peix no complia les normes i la volia vendre manera il·legal | El peix es destinarà a associacions benèfiques si és apte per menjar

Exemplars de la tonyina vermella decomissada a Mercabarna
Exemplars de la tonyina vermella decomissada a Mercabarna | Mossos d'Esquadra
Redacció
25 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:47h

Els Mossos d'Esquadra van detectar el passat 21 de febrer un carregament de 2.000 quilos de tonyina vermella a Mercabarna a punt de ser comercialitzades al detall de manera il·lícita. L'empresa distribuïdora ha estat denunciada, ja que les dues tones de peix no complien les normes d'etiquetatge ni es garantien les condicions sanitàries.

Aquest tipus de peix és una espècie (Thunnus thynnus) que la seva pesca és restringida i amb una regulació normativa específica de manera que calen autoritzacions especials per a capturar-lo i la seva distribució està sota control. Els agents de la Unitat Regional de Medi Ambient van comprovar que l'etiquetatge dels exemplars de tonyina vermella intervinguda no corresponia a la realitat observada. La documentació era manipulada o bé corresponia a altres comandes ja distribuïdes.

Els agents van denunciar l'empresa i van comissar el carregament. Les tones de peix estan dipositades actualment en el centre veterinari per a poder comprovar que estan en bon estat i amb condicions òptimes per al seu consum. Un cop els tècnics ho autoritzin, el peix es destinarà a associacions benèfiques. Aquesta actuació està emmarcada dins l'acord de col·laboració entre la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d'Agricultura i la Direcció General de la Policia amb l'objectiu d'optimitzar la lluita contra la pesca i el marisqueig il·legal a Catalunya.
Arxivat a