Mel, màscares i màgia, entre les cinc propostes del cap de setmana

Un taller al Bornet, la Fira de la Mel a Crespià, el Festival Internacional de Màgia de Badalona, la fira de l'Aixada de Manresa, i la guerra de la farina de Berga

Fira de l'Aixada de Manresa.
Fira de l'Aixada de Manresa. | Aina Font Torra
24 de febrer del 2017
Actualitzat a les 19:15h
Catalunya s'omple cada cap de setmana d'un ventall molt divers d'activitats culturals i d'entreteniment. Aquest cap de setmana, a més, les activitats de Carnaval omplen bona part dels municipis. Però no tot són disfresses, per això us recomanem cinc propostes per gaudir al màxim del temps de lleure, oci i cultura.

Taller de dansa, màscares i barrets
Sala Moragues del Born CCM, Barcelona. Diumenge 26 de febrer

Com es vestien els barcelonins del 1700 i com celebraven el Carnestoltes? Aquest taller ens ensenyarà a fer barrets, màscares, antifaços, punys, tocats i gorgeres plens de creativitat i fantasia per a les festes de Carnaval. L'activitat es completa amb Mestreballs, a càrrec de la companyia Xuriach, un espectacle-taller de dansa antiga i tradicional en què els intèrprets combinaran els moments d’exhibició i de virtuosisme amb els moments en què convidaran els assistents a formar un cercle, buscar parella, posar-se en fila, cantar i ballar. Una activitat del Bornet per a tota la família.

Fira de la Mel a Crespià
Diferents espais de Crespià. Dissabte 25 i diumenge 26 de febrer

Temps era temps, Crespià va ser un dels punts més importants en matèria d'exportació de mel a l'estranger, principalment a Itàlia. La fira, d'origen medieval, tradicionalment té lloc el darrer cap de setmana de febrer i s'hi poden trobar productes de tota mena, passant per l'artesania, embotits, formatges, vins i també cotxes. La mel que s'hi ven, i que dona sentit a tot plegat, és només la de milflors, a la venda en una única parada.

Festival Internacional de Màgia de Badalona
Badalona. 24, 25 i 26 de febrer
     
La 17a edició del Festival Internacional de Màgia de Badalona – Memorial Li-Chang  viu aquest cap de setmana la gran Gala Internacional de Màgia (24, 25 i 26 de febrer), la cita clau d'un esdeveniment que cada any guanya adeptes. La Gala inclourà números de màgia còmica, manipulació, ventrilòquia, acrobàcies de circ i grans il·lusions. La vetllada serà conduïda per l'argentí Maximiliano Stia, gran mag còmic, criat artísticament al món del circ i que actualment presenta el Circ Raluy Legacy.

Fira de l'Aixada de Manresa
Manresa. Dissabte 25 i diumenge 26 de febrer.

Més d'un centenar d'espectacles, activitats i tallers i més de dues-centes parades ompliran de gom a gom la ciutat de Manresa aquest cap de setmana, amb la tradicional i esperada ambientació medieval dels espais del centre històric. Enguany, la fira celebra el seu 20è aniversari, ampliant espais per als espectacles a la Plaça Gispert i al carrer Vilanova. Entre altres, els cuireters del carrer del Balç, els Moravians, la cercavila dels ministrers, el Col·lectiu Jueus de l'Aixada, l'espectacle Baixem a la Ciutat, els Jocs del Dimoni i diverses activitats i tallers per a infants. Per a conèixer tots els actes i horaris dels espectacles, es pot consultar el programa de la Festa aquí.

Guerra de la Farina
Berga. Diumenge 26 de febrer

El Carnaval arriba a Berga amb una de les tradicions que el fan més singular: l'Esmorzar i la Guerra de la Farina entre Carlins i Liberals. La ciutat es divideix en dos bàndols a partir de les onze del matí, amb l'esmorzar de la Guerra de la Farina. Els Carlins (de color blau) esmorzaran al bar La Lluna, i els Liberals (de color vermell), a Ca la Nuri. En acabat l'àpat, a la una del migdia té lloc l'inici de la Guerra de la Farina a la plaça Sant Pere, amb un posterior vermut a la plaça Sant Joan.