Miquel Soler renuncia al càrrec al capdavant de Ràdio Sabadell per desencallar el conflicte

Juli Fernàndez comunicarà demà la seva decisió al govern i després als grups municipals | L'oposició acusa l'executiu d'utilitzar l'emissora com a eina política

El regidor Miquel Soler, en una imatge d'arxiu
El regidor Miquel Soler, en una imatge d'arxiu | Albert Segura
23 de febrer del 2017
Actualitzat a les 22:50h
Ràdio Sabadell ha creat més distància entre govern i oposició. La moció conjunta de tota l’oposició demanant una solució a l’emissora i la destitució de Miquel Soler com a responsable polític ha allunyat les posicions. Soler, pel seu cantó, ha posat a disposició de l’alcalde el seu càrrec. Juli Fernàndez ha anunciat que demà prendrà una decisió.
 
Tots els grups de l’oposició han carregat molt durament per la gestió que el govern municipal està fent del cas Ràdio Sabadell, que ha generat molta crispació per les pressions que han denunciat els treballadors i per l’acomiadament de l’ex-cap tècnic, Manolo Guerrero, després dels presentadors Manolo Garrido i Aura Costa. “Va ser una purga política, perquè se’ls tatxava de col·laboradors de l’antic règim, això era prou per posar-los la creu i acomiadar-los”, ha assenyalat el regidor no adscrit Lluís Monge.
 
El regidor del PP, Esteban Gesa, ha acusat el govern actual de fer el mateix que feia l’executiu de Manuel Bustos, utilitzar la ràdio com instrument polític, i ha destacat que mentre els treballadors protestaven, el govern traslladava al Consell d’Administració informacions contradictòries. En aquest sentit s’hi ha sumat el portaveu de Ciutadans, Adrián Hernández, que ha acusat la cap d’operacions, Carme Matamala, de mentir els regidors amb les funcions que desenvolupava Manolo Guerrero: “Van dir d’acomiadar-lo a través de la manera més econòmica, i és que a l’hora d’acomiadar la reforma laboral del PP és bona, però a l’hora d’agafar la pancarta és dolenta”, ha assenyalat.
 
Pel seu cantó, el portaveu del PSC, Josep Ayuso, ha reconegut que en anys anteriors no es va fer la feina del tot bé a la ràdio, i ha atacat directament l’elecció de la directora, Montse Pérez, quan va rebre menys suports que l’altre candidat, Manolo Garrido. Per tot plegat, el portaveu de CiU, Carles Rossinyol, ha demanat la renúncia de Soler al capdavant de l’emissora, una proposta a la qual se suma la petició per destituir Matamala.
 
Soler posa el càrrec a disposició
 
Miquel Soler (Guanyem Sabadell) ha anunciat en el ple que ha posat el seu càrrec a disposició de l’alcalde, Juli Fernàndez, a la vegada que ha destacat que la feina feta s’orienta a l’adaptació de l’emissora a la realitat actual, amb decisions com crear un nou portal d’informació. Soler ha rebut el suport de Glòria Rubio (Crida per Sabadell), que ha celebrat d’altra banda que els treballadors s’autoorganitzin per reivindicar millores, així com de Gabriel Fernàndez (ERC), que ha assegurat que posar el seu càrrec a disposició honora Soler, i Joan Berlanga (Unitat pel Canvi), que ha mostrat preocupació per situació que creua la ràdio.
 
L’alcalde, Juli Fernàndez, ha destacat la seva responsabilitat amb l’emissora: “M’he reunit dos cops amb els treballadors i la única cosa que els he demanat és si havien rebut amenaces i coaccions, i que si era així me les explicitessin, però no ho han fet”, ha assenyalat Fernàndez. De la mateixa manera, ha apuntat que demà decidirà què fer amb la renúncia de Soler. “Li agraeixo al senyor Soler el gest d’apartar-se de la seva responsabilitat i ser part de la solució, de posar la ràdio i la ciutat per davant de tot, és una decisió difícil, i jo evidentment demà decidiré i li traslladaré al govern qui ocupa aquesta responsabilitat, i després les comunicaré a la resta de grups municipals”, ha afegit.

L’oposició en bloc a l’Ajuntament de Sabadell (CiU, Ciutadans, PSC i PP) demanen al govern municipal que aparti al regidor Miquel Soler (Guanyem Sabadell) de ser al capdavant del Consell d’Administració de Ràdio Sabadell per la mala gestió de l'ens. Així ho ha fet públic el grup municipal de Convergència i Unió (CiU), que ha detallat que l’oposició, conjuntament amb els regidors no adscrits, presentarà una moció conjunta al ple de febrer per fer pública aquesta petició.
 
La moció també reclama que se cessi a la cap d’operacions, Carme Matamala, per la mala gestió feta al capdavant de l’emissora. De la mateixa manera, es demana la readmissió del cap tècnic, Manolo Guerrero, que creuen que es va acomiadar de manera “gens justificada”.
 
“S’ha generat una dinàmica que per decisions errònies en la gestió de personat ha creat una crisi que cal solucionar”, apunta el portaveu del grup municipal de CiU, Carles Rossinyol, que considera que l’alcalde ha d’assumir el lideratge de l’emissora fins a final de mandat, sense delegar cap funció. De la mateixa manera, consideren que la cap d’operacions, Carme Matamala, ha de ser cessada, donada la mala gestió que consideren que s’ha fet de l’emissora.
 
A la vegada, es demana la readmissió del cap tècnic, Manolo Guerrero: “Creiem que va ser acomiadat de forma gens justificada, fruit d’aquestes decisions poc encertades en relació a la gestió de personal”, afegeix Rossinyol. El col·lectiu insisteix que tots els grups van participar en la reformulació de l’emissora amb un vot de confiança al govern, però que la deriva que ha agafat el casi la tensió que amb els treballadors, la majoria dels quals integrants d'una plataforma, fa insostenible mantenir Soler al capdavant de l’ens.