L'ANC convoca concentracions a Madrid i a les delegacions del govern espanyol pel judici a Homs

Munté té previst desplaçar-se a Madrid per fer costat a l'ex-conseller de la Presidència | L'assemblea de Taradell també organitza una concentració al seu municipi natal

Concentració durant el primer dia del judici a Mas, Ortega i Rigau
Concentració durant el primer dia del judici a Mas, Ortega i Rigau | Jordi Jon Pardo
23 de febrer del 2017
Actualitzat a les 17:41h
El judici a l'actual líder del PDECat a Madrid i ex-conseller de la Presidència, Francesc Homs, també tindrà una resposta ciutadana. Així, malgrat que se celebrarà dilluns a Madrid, l'ANC ja ha anunciat aquest dijous als seus afiliats les accions que tenen pensades per fer costat al processat per col·laborar amb l'organització del 9-N. En concret, realitzarà una concentració a les 10h, a Madrid, davant del Tribunal Suprem -on tindrà lloc el judici- per mirar de buscar l'impacte mediàtic i tornar "a deixar en evidència l'estat espanyol, instigador d'aquest monòleg judicial indefensable".

Igualment, aquell vespre, es faran concentracions davant les delegacions provincials del govern espanyol a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, mentre que l'assemblea de Taradell -poble natal d'Homs- prepara també una concentració a aquell municipi. Així mateix, l'ANC deixa la porta oberta que altres assemblees territorials cridin a més concentracions davant dels ajuntaments.

Sigui com sigui, segons ha pogut saber NacióDigital, la consellera de la Presidència, Neus Munté, té previst desplaçar-se a Madrid per fer costat a Homs, i podria fer-ho junt a algun altre conseller, i se situarien al costat de diputats del Congrés i dirigents d'En Comú Podem, ERC i PDECat, així com dos representants de la CUP. Els dubtes són si hi assistiran dirigents de Podem com Pablo Iglesias o de l'Ajuntament de Madrid, com la mateixa Manuela Carmena, que aquesta setmana s'ha reunit amb Homs.