Jordi Jané: «No estem davant d'un acte terrorista en cap cas»

El conseller d'Interior confirma que imputaran cinc delictes al ciutadà suec conductor del camió de butà | L'home, provinent de Moscou, havia viscut una nit de disbauxa per la ciutat duent a terme "activitats cares" i gastant "molts diners"

Jordi Jané, durant la roda de premsa
Jordi Jané, durant la roda de premsa | Interior
Redacció
22 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:29h
El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha confirmat que el succés ocorregut aquest dimarts al matí quan un camió de butà va recórrer diversos carrers de la ciutat de Barcelona a tota velocitat i intentava entrar a la ronda Litoral en contra direcció no és "en cap cas" un acte terrorista: "Res no ens fa pensar que estiguem davant d'una situació que ens pugui fer pensar amb un acte terrorista", ha apuntat Jané, tot informant que al ciutadà suec que conduïa el vehicle li seran imputats cinc delictes: furt d'ús de vehicle, atemptat als agents de l'autoritat, conducció temerària, lesions i danys.

"Estem més davant d'un fet accidental, que no pas planificat", ha afegit Jané. Així, ha assegurat que podria haver pujat a qualsevol altre tipus de vehicle perquè "accidentalment es va trobar amb aquesta oportunitat". "Buscava un vehicle i va trobar un camió butà amb la facilitat que tenia les claus del contacte posades", ha dit.

Una nit de disbauxa

Pel que fa als antecedents de l'home, el conseller ha explicat que l'home va arribar a Barcelona el 20 de febrer amb un vol des de Moscou i la seva intenció era dirigir-se a Madrid, ciutat on no va arribar i va optar per quedar-se a la capital catalana, on va viure una nit de disbauxa. "L'estada a Barcelona li va obrir possibilitats de passar un dia diferent i va decidir fer-ho a Barcelona", on va dur a terme "activitats cares, ja que va gastar-se molts diners".
 

El camió aturat a la ronda Litoral de Barcelona Foto: Isaac Meler

 

El camió aturat a la ronda Litoral de Barcelona Foto: Isaac Meler


 

El camió aturat a la ronda Litoral de Barcelona Foto: Isaac Meler

Arxivat a