El Govern redueix els contactes amb la Moncloa a la comunicació entre consellers i ministres

La consellera de la Presidència, Neus Munté, urgeix Rajoy a fixar data per reunir-se amb Puigdemont i negociar sobre el referèndum | "Amb l'operació diàleg ja no enganyen a ningú", assegura la dirigent nacionalista

Neus Munté, a la roda de premsa del Govern
Neus Munté, a la roda de premsa del Govern | ACN
21 de febrer del 2017
Actualitzat a les 19:09h
La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha circumscrit el diàleg entre la Generalitat i l'Estat a les converses sectorials que hi ha entre conselleries i ministeris per tractar qüestions relacionades amb el funcionament diari de l'administració. En aquest sentit, Munté ha tornat a negar contactes entre el president de la Generalitat i el seu homòleg espanyol, Mariano Rajoy, com els que avui suggeria Miquel Iceta, primer secretari del PSC, en una conferència informativa a Madrid.

"No s'ha mogut res", ha indicat la consellera de la Presidència, que ha apuntat que cal fixar ja una data per tal que Rajoy i Puigdemont es reuneixin per abordar els 46 punts pendents entre les dues administracions. Sense deixar de banda, esclar, la celebració del referèndum. El Govern insisteix que la trobada s'havia d'haver celebrat abans del congrés del PP però que el conclave dels populars va alterar l'agenda, i ara s'espera que s'accelerin els contactes per tal de concretar-la.
 

Carles Puigdemont i Mariano Rajoy se saluden aquest divendres a Porto Foto: ACN


Pel que fa als contactes presumptament secrets que hagin pogut mantenir els dos dirigents, Munté ha indicat que es resumeixen a les trucades telefòniques que es van creuar al principi del segon mandat del president espanyol i a les trobades que hagin tingut en actes públics. Puigdemont es va negar a assistir a la cimera de presidents autonòmics del 17 de gener celebrada a Madrid i el govern espanyol encara li ho retreu.

Contradiccions i visites sense pòsit

Al llarg dels últims dies han existit contradiccions flagrants entre drigents del PP a Catalunya. Mentre que el delegat del govern espanyol Enric Millo tenia ganes de revelar presumptes cites secretes al més alt nivell, Xavier García Albiol les negava rotundament. Rajoy tampoc les va valorar en una entrevista a Telecinco.

Sobre les estades i visites de ministres a Catalunya, Munté ha trobat una "llàstima" que no aprofundeixin en el procés català i no escoltin mobilitzacions com la d'aquest dissabte a Barcelona per acollir refugiats o el rebuig a la judicialització del procés. "Amb l'operació diàleg ja no enganyen a ningú", ha ressaltat.