Els Mossos neguen cap vinculació terrorista en l'incident del camió de butà robat

El vehicle havia estat robat a Drassanes i anava ple de bombones | La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra han protagonitzat una persecució amb el vehicle, que ha estat aturat a la sortida 22 direcció Llobregat | El detingut és un home de 32 anys amb passaport suec

El camió aturat a la ronda Litoral de Barcelona
El camió aturat a la ronda Litoral de Barcelona | Isaac Meler
21 de febrer del 2017
Actualitzat a les 19:13h
Els Mossos d'Esquadra han informat després de la detenció del conductor d'un camió de butà que ha circulat de manera temerària per Barcelona que "no hi ha cap indici raonable d'acció terrorista". El comissari Joan Carles Molinero ha detallat que el detingut és un "jove de 32 anys amb passaport suec" i que es troba en un centre hospitalari per determinar si patia algun tipus de malaltia mental o estava sota els efectes d'alguna droga.
 

El comissari dels Mossos, Joan Carles Molinero, i Evelio Vázquez, intendent major de la Guàrdia Urbana Foto: Isaac Meler



Molinero ha concretat que la Guàrdia Urbana de Barcelona ha donat el primer avís de l'incident a les 10.30 d'aquest matí. Immediatament s'han activat totes les patrulles del cos de policia local i dels Mossos presents a la zona per intentar aturar el conductor que durant gairebé 10 minuts i menys de 3 quilòmetres ha circulat sense esquivar altres vehicles però tampoc buscant atropellar persones. Això sí, les barres de seguretat del camió estaven obertes i ha anat perdent bombones pel camí i ha causat lesions lleus a dues persones.El comissari dels Mossos ha precisat que el detingut ha sostret el camió, que estava obert i amb les claus posades, prop de la plaça de les Drassanes i s'ha dirigit cap a la plaça de la Carbonera. Des d'allà ha entrat a un vial de serveis del moll de la fusta, on un caporal de la Guàrdia Urbana que li demanava que s'aturés hagut de saltar bruscament per esquivar-lo i li ha disparat un primer tret a una de les rodes. Seguidament ha entrat a la plaça Pau Vila on una patrulla de mossos dels ARRO, ja previnguda de la perillositat del conductor i equipada amb l'armament que darrerament Interior va adquirir, l'ha intentat aturar amb sis trets més dirigits al motor, tot i que dos d'ells han impactat al parabrises. 

Tanmateix, el camió ha seguit en contra direcció per l'avinguda Doctor Aiguader i ha intentat entrar a la ronda Litoral per la sortida 22, on ha topat amb tres vehicles que han pogut esquivar-lo, i ha xocat contra la paret i ha quedat aturat. L'home ha arribat a baixar de la cabina però els agents que el perseguien han aconseguit detenir-lo immediatament. 

La "valentia" dels agents mobilitzats

Tant Molinero com l'intendent major de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez, han destacat la "valentia" dels agents dels Mossos i del cos de policia local que han intervingut en la detenció. "Els motoristes que anaven al darrera, quan el camió està passant per la calçada de servei del moll de la fusta, hi ha bandes per frenar velocitat i que feien saltar bombones", ha exemplificat Vázquez sobre la "perillositat" de la persecució. L'intendent major també ha detallat que en el moment dels fets s'han tallat el carrer Voluntaris i la Barceloneta per intentar acorralar el camió.

Els Mossos han obert una investigació per determinar el mòbil del robatori del camió. Per ara, el cos policial català treballa amb la hipòtesi que el detingut estava a Barcelona de manera temporal, ja que no consta empadronament ni residència. Una veïna ha explicat que davant les increpacions d'altres conductors i vianants, l'home detingut responia rient i amb gestos. Per uns moments, l'individu ha encès totes les alarmes a la capital catalana.
 

El camió aturat a la ronda Litoral de Barcelona Foto: Isaac Meler

 

El camió aturat a la ronda Litoral de Barcelona Foto: Isaac Meler


 

El camió aturat a la ronda Litoral de Barcelona Foto: Isaac Meler

Arxivat a