ICV reclama que hi hagi «diàleg i transparència» entre el Govern i la Moncloa

Els ecosocialistes reivindiquen una taula de negociació en la qual la Generalitat defensi "fermament" el referèndum

20 de febrer del 2017
Actualitzat a les 11:40h

Ernest Urtasun i David Cid, aquest dilluns. Foto: Sara González


ICV reclama que hi hagi "diàleg" entre el Govern de la Generalitat i l'executiu espanyol. Això sí, sense que el president Carles Puigdemont renunciï a la reivindicació del referèndum i que la negociació es faci amb "transparència". Així ho ha demanat el portaveu dels ecosocialistes, Ernest Urtasun, arran de l'intercenvi de declaracions que s'ha produït entre el delegat del govern espanyol, Enric Millo, i membres del Govern. 

"El Govern ha d'anar amb fermesa a l'hora de defensar el referèndum, però el diàleg ha d'existir i ens agradaria que hi hagués transparència", ha dit Urtasun. El coordinador nacional d'ICV, Davic Cid, ha afegit que la seva formació seguirà treballant en la línia de recollir suports pel referèndum en el marc de l'acord del Pacte Nacional. Sobre el fet que Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras treballen amb l'horitzó de tenir tots els preparatius del referèndum l'1 de juny, Cid s'ha limitat a dir que és necessari que "tingui garanties i reconeixement internacional", així com que hi hagi capacitat "per posar en marxa" allò que votin els catalans. 

Èxit de la manifestació del dissabte

Els ecosocialistes també han pogut subratllat l'èxit de la manifestació de dissabte a favor de l'acollida de refugiats. Urtasun ha assegurat que la marxa va tenir "ressò" a tota Europa i ha tornat a advertir que cal complir la quota d'acollida pactada i imposar sancions als països que l'incompleixen. El missatge, ha dit, és tant per a l'estat espanyol com per a la Generalitat, que "té competències en matèria d'acollida".

30è aniversari

En ple procés de confluència per construir el nou subjecte polític que abanderen Ada Colau i Xavier Domènech, ICV celebrarà aquest divendres un acte en motiu del seu 30è aniversari en el qual hi participaran dirigents històrics de la formació. Cid ha explicat que a l'acte es repassarà la història del partit i tota la seva tasca a nivell institucional.