El govern de la Paeria accepta el bilingüisme complet al web del consistori proposat per C's

L'executiu de Ros implementarà l'opció del castellà ja aquesta primavera en els tràmits d'inscripcions a les estades d'estiu

16 de febrer del 2017
Actualitzat a les 21:02h
Ángeles Ribes i Montse Parra, aquest dijous
Ángeles Ribes i Montse Parra, aquest dijous | Cs_Lleida
L'equip de govern del PSC ha acceptat la proposta de C's de convertir el web de la Paeria en completament bilingüe. La portaveu del grup unionista, Ángeles Ribes i la regidora de Cultura, Montse Parra, han escenificat aquest dijous en una reunió la bona sintonia entre les dues formacions.

Ribes ha assegurat que el seu grup municipal pretén que, a final de la legislatura, tots els tràmits que es puguin fer des del portal web de l'Ajuntament de Lleida contemplin l'opció de fer-se en castellà. La idea ha estat beneïda per Parra, de manera que a partir d'aquesta primavera ja s'iniciarà una primera fase d'implementació del castellà al web amb les inscripcions per les estades infantils que es fan a l'estiu.

"El que volem és que el ciutadà tingui la llibertat per decidir l'idioma", ha apuntat Ribes, que també ha indicat que després d'aquest primer pas s'inclourà l'opció del castellà en els tràmits d'inscripció a les escoles bressol. Tanmateix, la líder de C's assegura que posen el termini en dos any per instaurar el castellà en tots els tràmits digitals atès que "n'hi ha molts i el que no volem fer és col·lapsar els funcionaris".

​La Paeria assegura que no es canviarà el Reglament d'Usos Lingüístics

Per la seva banda, l'Ajuntament de Lleida ha assegurat que l'executiu d'Àngel Ros "no farà cap canvi en el Reglament d’Usos Lingüístics del Català, vigent des del novembre de 2014" tot i el canvi al web. Fonts del consistori asseguren que s’està treballant en l’aplicació de l’article 6 de l’actual reglament, que diu literalment, "els impresos s’han d’oferir en la versió catalana, sense perjudici del dret dels particulars a omplir-los en castellà. Les versions castellanes seran a llur disposició si la persona interessada ho demana".

Des del consistori es recorda que hi ha "un gran nombre de gestions on-line que es poden fer en castellà a l’Ajuntament de Lleida, com succeeix en ajuntaments com Barcelona, Girona, Reus, Hospitalet, Sabadell, Terrassa, Sant Cugat, Badalona o Manresa".