La CUP replica que no acceptarà cap anul·lació d'un TC «deslegitimat»

El diputat Benet Salellas reitera que a Catalunya es celebrarà un referèndum com a molt tard al setembre al marge del que diguin els tribunals | CSQEP recorda que la resolució sobre el referèndum acordat aprovada amb Junts pel Sí no està anul·lada

14 de febrer del 2017
Actualitzat a les 18:25h

El diputat de la CUP Benet Salellas Foto: ACN
 

La CUP no pensa "acceptar" cap suspensió del Tribunal Constitucional. Així ho ha dit el diputat anticapitalista Benet Salellas, que ha recordat que a la declaració del 9-N -també suspesa pel TC- que va ser aprovada per Junts pel Sí i la CUP ja avisaven que el procés de desconnexió no quedaria supeditat a les decisions del govern espanyol i d'un tribunal que consideren "deslegitimat".

"El TC pot suspendre la llei de la gravetat, però les coses seguiran caient a terra", ha insistit Salellas, que ha volgut deixar clar que a Catalunya es celebrarà un referèndum al setembre com a molt tard. "Serà així ho vulgui o no el TC", ha sentenciat.

CSQEP recorda que segueix viva la resolució del referèndum acordat 

També el grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot ha volgut refermar el seu posicionament contrari a la "judicialització dels conflictes polítics". El portaveu de la confluència d'esquerres, Joan Coscubiela, ha afirmat que ni els tribunals ni la judicialització penal són espais per resoldre un conflicte que té la seva arrel en "el no reconeixement de la sobirania" de Catalunya per expressar-se sobre el seu futur democràtic. Coscubiela ha recordat, però, que segueix sense estar anul·lada la resolució sobre el referèndum acordat presentada per CSQEP i que va ser aprovada amb el suport de Junts pel Sí. Ha afegit que justament sobre aquesta resolució s'ha construït el "gran consens polític" del Pacte Nacional pel Referèndum.