Govern i JxSí demanen que Rajoy i altres càrrecs compareguin per explicar l'«operació Catalunya»

La consellera de la Presidència troba una "pèssima notícia" que Alícia Sánchez-Camacho estigui presumptament al darrere de la trama | "La separació de poders salta pels aires", assegura la portaveu de l'executiu | Junts pel Sí demana compareixences de Sáenz de Sanatamaría, Moragas i Enric Millo al Parlament

14 de febrer del 2017
Actualitzat a les 17:59h

Carles Puigdemont, Joan Vidal i Neus Munté caminen cap a la reunió setmanal del Govern. Foto: Govern


Mariano Rajoy i Soraya Sáenz de Santamaría han de comparèixer al Congrés dels Diputats per aclarir qui és el "senyor X" o la "senyora X" de l'anomenada operació Catalunya. En aquests termes s'ha expressat aquest dimarts la consellera de la Presidència, Neus Munté, en la roda de premsa posterior al consell executiu.

"Aquesta operació era i és una realitat, encara que s'entestin a negar-la", ha determinat Munté, que ha trobat una "pèssima notícia" -com avui explica Público- que Alícia Sánchez-Camacho, presidenta del PP a Catalunya, fos qui impulsés aquesta trama per trobar casos de corrupció en dirigents de l'independentisme català.

"Mitjançant les clavegueres de l'Estat i les males pràctiques, i qui sap si amb l'ús de recursos públics, s'ha orquestrat això per empastifar i embrutar el bon nom de persones i representants polítics i institucionals amb ideologia independentista", ha considerat la consellera de la Presidència, que ha resumit que la "separació de poders salta pels aires" amb el coneixement d'aquest tipus de notícies. "Fa molt temps que ho denunciem", ha ressaltat la dirigent nacionalista.

Peticions de compareixences a la Comissió d'Afers Institucionals

També des de Junts pel Sí han anunciat que demanaran una bateria de compareixences a la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament per tenir més detalls de l'Operació Catalunya. El portaveu adjunt de Junts pel Sí al Parlament, Roger Torrent, ha detallat que volen que donin explicacions la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría; el cap de gabinet de Rajoy, Jorge Moragas; el delegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo; i els comissaris José Manuel Villarejo i Marcelino Martín-Blas, a més de càrrecs de comandament de la Policia Nacional.

"Hi ha una conxorxa de les clavegures de l'Estat per intentar impedir el procés d'independència de Catalunya", ha denunciat Torrent. El diputat de Junts pel Sí ha titllat de "vergonya antidemocràtica" i d'"autèntic escàndol" l'Operació Catalunya. Al seu judici, tots els demòcrates espanyols haurien de sentir "vergonya" d'aquesta maniobra del govern de Mariano Rajoy.