El Govern adverteix que els nous embats del TC no frenaran el full de ruta cap al referèndum

La consellera de la Presidència, Neus Munté, assegura que tots els passos estan determinats per la votació de majories parlamentàries a la cambra catalana | Critica la "celeritat extraordinària" del Constitucional i manté la voluntat de pactar la consulta vinculant amb l'Estat | Explicita el suport a Forcadell davant l'ampliació de les mesures penals contra la presidenta del Parlament

Carles Puigdemont, Joan Vidal i Neus Munté caminen cap a la reunió setmanal del Govern
Carles Puigdemont, Joan Vidal i Neus Munté caminen cap a la reunió setmanal del Govern | Govern
14 de febrer del 2017
Actualitzat a les 14:23h
Els nous embats del Tribunal Constitucional (TC) no frenaran el full de ruta del Govern i del Parlament cap al referèndum. Aquestes han estat les paraules de la consellera de la Presidència, Neus Munté, en la roda de premsa posterior al consell executiu davant la suspensió de totes les resolucions parlamentàries que instaven l'executiu a exercir el dret a l'autodeterminació. La dirigent nacionalista, malgrat aquest nou senyal de tancament de portes per part de l'Estat, ha volgut destacar que la Generalitat seguirà insistint en la via dialogada per pactar la consulta vinculant.

"Cap resolució pot alterar allò que forma part d'un plantejament tan sòlid i tan democràtic com el d'un referèndum, i més quan compta amb el suport de la majoria parlamentària", ha apuntat Munté. "Considerem que el text, que ja va ser cautelarment suspès, forma part del dret a la llibertat d'expressió dels diputats", ha destacat la consellera de la Presidència just després de transcendir la notícia provinent del TC. Una notícia, per cert, que invalida -a parer de l'executiu- la voluntat de diàleg amb la qual Mariano Rajoy va encetar la seva segona legislatura com a president del govern espanyol.

Suport a la mesa i a Forcadell

Munté ha carregat contra la "celeritat extraordinària" del tribunal i ha volgut expressar el suport governamental a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per l'obertura d'una nova via penal contra ella per les resolucions del referèndum. Forcadell va declarar el 16 de desembre davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per haver permès la votació de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent. 

"Tot el nostre suport a la mesa del Parlament i a Forcadell. S'estan dirimint qüestions polítiques en seu parlamentària, i no han de ser objecte de persecució des del punt de vista judicial", ha destacat Munté, que s'ha referit a la "majoria social" a favor del referèndum com a garant de la seva celebració.