El Borsí del Gòtic de Barcelona serà un equipament cultural públic amb espais veïnals

L'Ajuntament ha comprat l'edifici a la Generalitat per finançar el metro a la Zona Franca i ara invertirà 3,5 milions d'euros per rehabilitar-lo i adequar-lo als nous usos

La façana del Borsí del Gòtic de Barcelona
La façana del Borsí del Gòtic de Barcelona | Adrià Costa
Redacció
10 de febrer del 2017
Actualitzat a les 18:47h
L'edifici del Borsí del barri Gòtic de Barcelona es convertirà en un equipament cultural públic amb espais veïnals durant aquest mandat, amb la voluntat que els seus usos siguin compatibles i es relacionin entre si. L'Ajuntament destinarà una inversió de 3,5 milions d'euros en rehabilitar l'edifici i adequar-lo als nous usos.

S'havia especulat amb diversos destins per a l'immoble –un dels últims, ser seu de la Fundació Jaume Bofill, però finalment tindrà un ús públic, segons han explicat, en una reunió aquest divendres amb la plataforma veïnal El Borsí pel Barri, el tinent d'alcalde Jaume Collboni i la regidora del districte, Gala Pin, ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

L'equipament cultural públic i els espais veïnals –de gestió comunitària- disposaran de 1.500 metres quadrats cadascun, i els veïns hauran de definir-ne els usos de l'espai tenint present que han d'estar arrelats al barri Gòtic i la seva viabilitat.

Per la seva banda, l'Ajuntament està elaborant un estudi de diverses opcions sobre l'ús cultural de l'espai –també conegut com a Antiga Llotja-, situat en un immoble entre la plaça de la Verònica i el carrer Avinyó que l'Ajuntament va adquirir a la Generalitat dins de l'acord per portar el metro a la Zona Franca.

L'immoble, de planta baixa i tres pisos, és obra de Tiberi Sabater i Carner, data del 1883 i té un nivell de protecció B, ja que és un bé cultural d'interès local. Ha estat en desús durant anys, raó per la qual veïns reclamaven un equipament públic amb espais veïnals.
Arxivat a