Una empresa de Califòrnia formarà joves de Balaguer aturats per treballar a Silicon Valley

La firma Kolau iniciarà un curs a distància el proper mes de març | L'objectiu és formar programadors

02 de febrer del 2017
Actualitzat a les 18:36h
Imatge de la roda de premsa, amb Danny Mola des de Califòrnia
Imatge de la roda de premsa, amb Danny Mola des de Califòrnia | À.Ll
Balaguer participarà en el programa #YouthCanDoIt2020, una iniciativa pionera a Catalunya que està adreçada a joves aturats en risc d'exclusió social que els ofereix una formació gratuïta en formació informàtica ajudant-los després a trobar feina a distància en empreses de Silicon Valley, a Califòrnia.

El programa #YouthCanDoIt2020 és una campanya de l'empresa californiana Kolau, fundada pel balaguerí Danny Mola, ara establert a San Francisco. La iniciativa, que s'ha presentat aquest dijous al viver d'empreses de la capital de la Noguera, compta amb un professorat format per enginyers de programació voluntaris de parla catalana, anglesa i espanyola i pretén reunir una trentena de joves d'entre 19 i 30 anys. Està previst que el curs comenci el proper 6 de març i acabi el 7 de juliol. Segons Mola, no és necessari que els participants tinguin titulacions específiques en programació; "volem joves amb ganes", ha assegurat. En aquest sentit, Mola ha posat l'accent en què els joves estiguin a l'atur pel fet que el curs requereix dedicació i feina.

Els joves es podran apuntar al curs a les instal·lacions del CEI de Balaguer, que també permetrà utilitzar els ordinadors de l'equipament en cas que algun jove no en tingui. Segons Mola, selecció de Balaguer també es justifica dins els criteris amb els quals l'empresa selecciona les ciutats on oferir el programa: amb menys de 50.000 habitants i en províncies amb alts índex d'atur. L'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ha indicat que aquesta iniciativa pot ser una oportunitat per a molts joves balaguerins aturats.

El fundador de Kolau, Danny Mola, ha destacat la manca de professionals en el món de la informàtica i sobretot en l'àmbit de la programació, on la demanda de personal qualificat supera l'oferta del mercat, així com les possibilitats del treball a distància que ofereix aquest tipus de feina, permetent als joves poder treballar sense necessitat de marxar a altres ciutats o països amb més ofertes d'aquest tipus. En aquest sentit, Mola ha agraït l'interès que ha mostrat l'equip de govern de Balaguer en aquest projecte, que confia que tindrà continuïtat en els propers anys.