P.J. Harvey serà l'estrella de la cloenda del Kosmopolis amb un recital poètic

La novena edició de la "festa de la literatura amplificada" serà del 22 al 26 de març al CCCB

P.J. Harvey, un dels grans reclams d'aquest Kosmopolis
P.J. Harvey, un dels grans reclams d'aquest Kosmopolis | Kosmopolis
02 de febrer del 2017
Actualitzat a les 15:33h
Kosmopolis ha anunciat aquest dijous un dels noms més esperats de l'edició 2017 del certamen de "literatura amplificada", la cantautora, música i poeta P.J. Harvey. Després de la publicació del llibre The Hollow of the Hand (El hueco de la mano, Ed. Sexto Piso, 2015), Harvey ha participat en nombrosos festivals literaris internacionals. Aquesta serà la primera vegada que faci una lectura pública dels seus propis poemes a l’Estat espanyol.
 
Amb nou àlbums, nominada a set premis Grammy i l'aval unànime de la crítica especialitzada, P.J. Harvey és l’única artista que ha estat guardonada dues vegades amb el prestigiós Mercury Prize del Regne Unit (amb els magnífics Stories from the City, Stories From The Sea i Let England Shake). El seu darrer disc, The Hope Six DemolitionProject, va arribar al lloc número 1 a les llistes de discos del Regne Unit i la va consolidar com una artista imprescindible.

Fa només dos anys, l'univers turmentat i fosc de la cantautora feia un pas més i s'estrenava com a poeta. Les dues arts, plenes d'evidents vasos comunicants, van desembocar en el llançament de The Hollow of the Hand (El hueco de la mano), fet en col·laboració amb el fotògraf Seamus Murphy i que va viure una estrena de luxe amb dos espectacles (i les entrades totalment exhaurides) al Royal Festival Hall com a part del London Literature Festival.

L'any següent, Harvey va recitar al Festival Internacional de Poesia de Gènova, al Festival Internacional de Literatura d’Utrecht, a les Trobades de Fotografia d’Arles, Gimme Shelter i al Melbourne Writers Festival, noms d'una llarga llista d'indrets que han pogut gaudir d'una veu covnertida en refernt, inexpugnable, autèntica i intransferible. La d'una autora gran que ara portarà a Barcelona un nou batec de la seva creativitat.