Fira de la Candelera i artesania, entre les cinc propostes del cap de setmana

El festival Flic, la Fira de la Candelera, Guillem Albà i La Marabunta, Leonardo da Vinci: el geni i els invents, l'exposició "Relarts"

Una de les activitats del Flic
Una de les activitats del Flic | Tristan Pérez Martín/CCCB
03 de febrer del 2017
Actualitzat a les 18:07h
Catalunya s'omple cada cap de setmana d'un ventall molt divers d'activitats culturals i d'entreteniment. D'entre tota l'oferta, aquestes són les cinc propostes que us recomanem des de la redacció de NacióDigital per gaudir al màxim del temps de lleure, oci i cultura.

Festival Flic
CCCB i MACBA, Barcelona. 4 i 5 de febrer
 
El Flic, el festival de literatures i arts per a nens i nenes de 0 a 12 anys, torna un any més al CCCB i al MACBA amb un cap de setmana carregat de tallers, contes, performances, cinema, espectacles, jocs i accions literàries per captivar petits i grans. Sota el lema Paraules que alimenten, la setena edició de la festa de la literatura per a famílies està dedicada al tema de literatura i menjar. Compta amb la participació d’Elisenda Roca, Maite Carranza, Nina Wehrle, el Museu de Capellades, Jordina Biosca, Roser Ros i Yoshihira Hioki, entre d’altres.

Fira de la Candelera
Molins de Reis. 3, 4 i 5 de febrer

166 edicions avalen la Fira de la Candelera de Molins de Rei, l'esdeveniment que mobilitza tot un poble i que el converteix en protagonista durant un cap de setmana ben intens. Més de 300.000 participants i més de 900 expositors arribats de tot arreu. Tot plegat, productes i serveis de 13 sectors diferents i que ocupen un total 5 hectàrees de carrers. El lloc ideal per passar amb família i colla, amb una oferta inesgotable i centenars d’activitats (concerts, degustacions, concursos, tastos, demostracions) per a tots els públics.
 

La fira d'aliments de la Fira de la Candelera 2016 Foto: Aj.Molins de Rei


Gran festa d'aniversari amb Guillem Albà i La Marabunta
Teatre Auditori de Granollers. Dissabte 4 de febrer

Que un teatre celebri quinze anys sempre és motiu d'alegria. per això, l'equipament de Granollers ha preparat una festa d'aniversari ben especial, que tindrà lloc el proper dissabte 4 de febrer a les nou del vespre i que celebrarà tot aquests anys en actiu de la sala. Els mestres de cerimònies seran Guillem Albà i La Marabunta, els millors conductors per una nit de sorpreses, de moments irrepetibles i bon humor, amb bufada d’espelmes inclosa i la rauxa de tots els espectacles d'Albà i la banda que l'acompanya. Un esdeveniment que promet descontrol escènic, energia i gags a dojo. Per molts anys!

Leonardo da Vinci: el geni i els invents
Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, Terrassa. Fins al 30 de juny

Aquesta exposició presenta 40 màquines i enginys ideats pel geni Leonardo da Vinci, construïts a partir dels manuscrits, els esquemes, els dibuixos i les indicacions dels còdexs del mateix artista. Alguns dels enginys són a mida real i d'altres a escala, però tots s'han construït amb els materials utilitzats a l'època i seguint els dissenys de Leonardo. Entre d'altres, trobarem màquines interactives manipulables, els cèlebres dissenys d'ales articulades, mecanismes d'enginyeria civil, i enginys destinats a la defensa i a la guerra, que inclouen màquines sorprenents com un tanc mòbil amb canons. Per si no n'hi hagués prou, també es podrà degustar de 10 reproduccions dels quadres més famosos d'un humanista total.

Exposició Relarts
Sala d’exposicions d’Artesania de Catalunya. Fins al 12 de febrer

Vint artesans que excel·leixen en l’ofici a través de diferents disciplines. Ells són els protagonistes de Relarts, l’exposició d’artesania catalana "més important dels darrers anys", tal i com subratllen els organitzadors. La mostra, que es pot visitar a la sala d’exposicions d’Artesania de Catalunya fins al 12 de febrer, és un mostrari de l’habilitat dels artesans amb el tractament dels materials, la creativitat i el domini dels llenguatges més actuals. Potser el lloc on resoldre l'etern dubte: quines diferències hi ha entre artesania i art? Ideal per treure'n l'entrellat.
 

Una imatge dels «Relarts» a l'Espai Androna Foto: Relarts