Societat Civil Catalana denunciarà Santi Vidal, Carles Mundó i Lluís Salvadó a la Fiscalia

L'entitat unionista respon així a les polèmiques declaracions de l'ex-senador per ERC sobre suposades "il·legalitats" per part del Govern

Acte de Societat Civil Catalana a Badalona, en una imatge d'arxiu
Acte de Societat Civil Catalana a Badalona, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
31 de gener del 2017
Actualitzat a les 12:42h
L’entitat unionista Societat Civil Catalana (SCC) presentarà en les properes hores una denúncia davant la fiscalia general de l’Estat contra el ja ex-senador d'ERC Santi Vidal, el conseller de Justícia, Carles Mundó, i el secretari general d’Hisenda, Lluís Salvadó, entre d’altres alts càrrecs del Govern, arran de les polèmiques declaracions del magistrat i ex-senador d'ERC. L'entitat unionista ho anunciarà en una roda de premsa.  

Societat Civil Catalana, presidida per l’arquitecte Mariano Gomá, va reunir ahir la seva junta directiva –com fa cada dilluns- i va polir els darreres detalls a la denúncia. Demà, Gomá i José Domingo, vicepresident de l’entitat, explicaran que presenten la denúncia "per realitzar declaracions públiques que confirmen que l’executiu català està duent a terme accions il·legals que vulneren els drets i llibertats dels ciutadans a fi de materialitzar la secessió".

Immediatament després de les declaracions de Vidal, que li van suposar una desautorització total per part del Govern i la seva renúncia a l’acta de senador, Societat Civil Catalana ja va pronunciar-se a favor d’una investigació judicial per depurar responsabilitats. Segons l’entitat, les declaracions del jutge "demostren de forma notable que l’executiu català està preparant un cop d’estat".