Kilian Jornet critica la decisió de desqualificar-lo a la Copa del Món d'esquí de muntanya

El català explica la situació a Cambra d'Ase i rebutja l'estricta normativa que s'està aplicant en aquest esport

Kilian Jornet
Kilian Jornet | Facebook Kilian Jornet
30 de gener del 2017
Actualitzat el 01 de febrer a les 0:42h
L'atleta català Kilian Jornet ha volgut donar, a través de les xarxes socials, el seu particular punt de vista sobre els fets ocorreguts a la segona prova de la Copa del Món d'Esquí de Muntanya celebrada aquest dissabte a Cambra d'Ase (Alta Cerdanya). Una cursa que va acabar amb la desqualificació de tot el podi masculí, després que, en solidaritat amb l'atleta més ràpid, Damiano Lenzi, ni Jornet, ni Matteo Eydallin (tercer classificat) assistissin a la cerimònia d'entrega de premis. 

Dissabte, Jornet va ser declarat guanyador de la prova, després que Lenzi, que havia arribat pocs segons abans que ell la meta, fos penalitzat per una infracció en una transició. L'italià, doncs, va ser sancionat i va passar, directament, al segon lloc. Com que la situació no era "clara", segons Jornet, els dos atletes van anar a parlar amb l'àrbitre i van decidir no pujar al podi, motiu pel qual se'ls va desqualificació, conjuntament amb Eydallin, que va optar per fer el mateix. 

"No m'importa", ha declarat Jornet sobre aquesta situació, ja que se sent "motivat" per molts altres projectes. No obstant això, no s'ha estat de criticar la Federació Internacional d'Esquí de Muntanya (ISMF) que, segons ha lamentat, si vol que aquest esport sigui olímpic, ha començat a construir "la casa per la teulada". En aquest punt, ha remarcat, s'estan impulsant normes poc entenedores, menys accessibles als mitjans de comunicació i menys motivadores pel públic i els esportistes. 

"Com a esportistes creiem en el joc net, i si algú necessita una sanció, som els primers en dir-ho, però no és lògic que els àrbitres estiguin posant sancions i canviant podis per errors seus o dels organitzadors", ha lamentat. Totes aquestes inquietuds, ha explicat, ja s'han enviat també a l'ISFM per les vies habituals. No obstant això, ha considerat important, també, fer-ho públic a través del seu mur, així com deixar clar que, en el cas d'aquest dissabte, va ser "una gran lluita", digna de veure i gaudir.