El jutge descarta investigar dues regidores de la CUP a Barcelona per delicte d'atemptat a l'autoritat

El magistrat admet un nou recurs d'apel·lació del sindicat de la Guàrdia Urbaba Csif per evitar que María José Lecha i Maria Rovira siguin jutjades per un suposat delicte lleu de lesions | Un agent les va acusar d'haver-lo agredit durant l'enfrontament de manifestants a les portes del judici de l'edil "cupaire" Josep Garganté

Redacció
27 de gener del 2017
Actualitzat a les 15:01h

Els regidors de la CUP de Barcelona, Josep Garganté, María José Lecha i Maria Rovira. Foto: Adrià Costa


El jutge ha desestimat el recurs que el sindicat de la Guàrdia Urbana, Csif, va presentar per tal que el judici per un suposat delicte lleu (antigues faltes) de lesions contra les regidores de la CUP, María José Lecha i Maria Rovira, sigui per un delicte més greu, concretament atemptat a l'autoritat. El titular del jutjat d'instrucció número 16, però, deixa l'assumpte pendent del recurs d'apel·lació que el sindicat ja va anunciar que presentaria.

L'assumpte té origen en una denúncia que va presentar el secretari d'Organització del Csif i agent de la Guàrdia Urbana, Eugenio Zambrano, contra les dues regidores acusant-les d'agredir-lo durant l'enfrontament entre manifestants el passat 1 de desembre abans del judici al també regidor "cupaire" Josep Garganté.

En la seva denúncia, Zambrano assegurava haver patit contusions a la tíbia i en un costat. L'agent també afirma que les regidores el van insultar i amenaçar dient-li "portaveu de merda de la Guàrdia Urbana", "policia de merda", "torturador" i "ja te n'assabentaràs", i li van clavar puntades de peu a les cames, abdomen i costelles.

Per la seva banda, la CUP de Barcelona va anunciar el mateix dia del judici que el partit emprendria accions legals contra l'agent que va gravar la conversa entre Garganté i el metge que el dia del judici va retirar la denúncia per coaccions. Els anticapitalistes veien indicis de delicte en el fet de "gravar una conversa entre un regidor i un metge mentre s'està amagat en box d'urgències tapat per una cortina, i difondre-la", segons va explicar el lletrat de la formació política, Eduardo Cáliz. Per ara, però, la CUP no ha anunciat que hagi fet cap pas en aquest sentit.

Arxivat a