Els atacs del president del Círculo de Empresarios contra el procés irriten els empresaris catalans

El Cercle d’Economia rep amb malestar les paraules de Vega de Seoane afirmant que els inversors fugen de Catalunya “com de la pesta” | “El que diu, senzillament, no és veritat”, expliquen fonts de l'entitat, molestes amb el to de les declaracions

26 de gener del 2017
Actualitzat a les 14:14h

Vega de Seoane ha creat malestar al Cercle d'Economia. Foto: Europa Press


El Cercle d’Economia ha rebut amb estupor les declaracions de Javier Vega de Seoane, president del Círculo de Empresarios, que dimarts va titllar de "disbarat" la situació política a Catalunya i va assegurar que "els empresaris fugen com de la pesta" de llocs on no es compleix la llei, com seria -al seu entendre- el cas català.

Vega de Seoane va dir que "cap institució europea està donant suport a aquest disbarat" i que "els dirigents catalans estan incomplint les lleis", un fet que crea inseguretat jurídica i espanta els inversors, segons el seu punt de vista. El president del Círculo, institució amb seu a Madrid, va afegir que esperava que els responsables del procés es desgastessin, cosa que ja està passant, segons va assegurar.

Les paraules de Vega de Seoane han generat malestar en el Cercle d’Economia, fòrum que manté una bona relació amb el Círculo. Fonts de l’entitat, que presideix Juan José Brugera, president d’Immobiliària Colonial, han explicat que “el que diu, senzillament, no és cert". "No hem detectat cap fugida d’inversors i empresaris. Una altra cosa és que la fiscalitat de Madrid pugui atreure en algun moment a determinats inversors”, expliquen les mateixes fonts a NacióDigital.

"En els nostres documents ja hem manifestat la nostra posició sobre el procés i hem expressat discrepàncies i la nostra aposta per una sortida política i acordada al que reclama Catalunya, però això no treu que ens semblin del tot fora de lloc les paraules del Círculo de Empresarios”, detallen des del Cercle d'Economia. Un soci veterà de la casa afegeix que “l’opinió estesa entre la gran majoria del Cercle és de no compartir en absolut el diagnòstic de Vega de Seoane". "Tampoc tenim la mateixa concepció d’Espanya”, afegeix. 

En les mateixes declaracions, Vega de Seoane es va mostrar confiat en el sentit comú de Donald Trump, de qui va dir que estava convençut que faria les coses “raonablement bé” i que no creia que fos un “boig”. Sembla que pel líder del Círculo de Empresarios, els imprudents són només a Catalunya.