La Guàrdia Urbana de Barcelona denuncia un «youtuber» per humiliar i menysprear un sense sostre

El noi, un youtuber conegut, va penjar un vídeo on donava galetes farcides amb pasta de dents a un home tractant-lo de forma degradant i humiliant

Redacció
26 de gener del 2017
Actualitzat a les 16:48h
El "youtuber" ReSet, en el vídeo de disculpes.
El "youtuber" ReSet, en el vídeo de disculpes. | Youtube
El passat dimarts 24 de gener, agents de la Guàrdia Urbana del districte de Sants-Montjuïc van rebre informació sobre un vídeo que s’havia penjat a la plataforma Youtube on un noi oferia galetes farcides amb pasta de dents a un home que dorm al carrer.

En el vídeo es podia observar com el noi feia un tractament humorístic, degradant i humiliant de la situació. Aquest material el va penjar en el seu perfil de la plataforma web on té més d’un milió de seguidors i més de deu milions de visites al mes, i d’on treu un profit econòmic.

El mateix dimarts al migdia, agents de Sants-Montjuïc van localitzar a la víctima del vídeo en un carrer del barri de la Marina del Port i li van oferir la possibilitat de denunciar els fets perquè poden constituir un delicte penal.

L'home va patir nàusees

L’home els va explicar que el passat 17 de gener se li va apropar un noi d’uns 19 anys i li va regalar un bitllet de vint euros i li va donar unes galetes. Mentre se les menjava el va gravar amb el mòbil i després va marxar. Al cap d’una estona l’home explica que es va començar a trobar malament i a tenir moltes nàusees.

Mentre els agents parlaven amb ell, va aparèixer al lloc l’autor del vídeo amb la intenció de passar la nit amb l’home, gravar-lo de nou, i demanar disculpes públicament a través del seu canal de Youtube. Els agents van comprovar que duia una motxilla amb sac de dormir, mantes i una càmera dins.


La Guàrdia Urbana va procedir a la seva identificació i va obrir diligències penals on se’l denuncia per un presumpte delicte per infligir un tracte degradant, menyspreant la dignitat i integritat moral d’una persona en risc d’exclusió social. Un delicte que s’agreuja quan es produeix amb la finalitat de distribuir-ho a altres persones a través de mitjans de comunicació i d’internet.

Asens: "Actuarem penalment contra agressions a sense llar"

El tinent d'alcaldia, Jaume Asens, ha lamentat aquest dijous a Twitter la conducta del "youtuber" i ha assegurat que "Un atac als més vulnerables és un atac al conjunt de ciutadania". En aquest sentit, ha declarat que el consistori actuarà "penalment contra agressions a sense llar". En concret, el consistori es personarà com a acusació particular perquè l'atac no quedi impune.
Arxivat a