Barcelona sondeja acollir un partit de la selecció espanyola de futbol

L'Ajuntament afirma que aquesta voluntat només s'ha tractat en "converses informals" però que no hi ha cap petició formal ni data per al matx

Redacció
25 de gener del 2017
Actualitzat a les 18:25h
Piqué i Ramos, puntals de la selecció espanyola de futbol
Piqué i Ramos, puntals de la selecció espanyola de futbol | Europa Press
L'Ajuntament de Barcelona ha demanat a la Federació Espanyola de Futbol que la ciutat pugui acollir un partit de la selecció espanyola, segons ha avançat la Cadena Ser. Fonts municipals han explicat a NacióDigital que aquesta voluntat s'ha tractat en "converses informals" per atendre un prec del PP de fa uns mesos, però que no s'ha fet cap petició formal ni hi ha data per al matx.

L'últim partit oficial de “la roja” a Barcelona es va disputar l'any 1975. Tant l'entrenador de la selecció, Julen Lopetegui, com el president de la federació, Ángel María Villar, veuen amb bons ulls la proposta. 

Els partits es podrien celebrar en algun dels tres estadis de la ciutat: l'Estadi Olímpic, el Camp Nou del Barça o el RCDE Stadium de l'Espanyol.

Barcelona ja va sol·licitar acollir el partit entre Espanya i Itàlia que es disputarà el proper mes de setembre, de classificació per al Mundial de 2018, segons revela l'emissora, però la federació va respondre que el matx ja estava compromès. Ara, s'estaria buscant algun altre partit del Mundial, si Espanya hagués d'anar a la repesca, o algun amistós de renom.

La Plataforma ProSeleccions demana un Catalunya-Espanya

La Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes considera que el partit de la selecció espanyola a Barcelona només podria ser disputat contra la catalana, ha informat en un comunicat. "L'únic partit que té sentit ara mateix a la capital catalana seria un Catalunya-Espanya", ha defensat, i considera que implicaria "un èxit de públic impossible de superar".

L'entitat veu "absurd" que la ciutat acollís un partit de l'espanyola contra qualsevol altre rival perquè la federació espanyola "sempre ha estat en contra que la selecció catalana pugui competir en l'àmbit internacional", com quan va sabotejar, segons ressalta la plataforma, un partit que es va voler celebrar el 2007 amb els Estats Units. "Permetre que la selecció espanyola jugui a Barcelona és legitimar aquest veto permanent a Catalunya", ha conclòs.
Arxivat a