​CiU critica que Colau «criminalitza» el turisme i votarà en contra del pla d'allotjaments

El grup rebutja l'increment de les restriccions al sector fruit de l'acord entre el govern i ERC

El portaveu de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn
El portaveu de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn | ACN
Redacció
25 de gener del 2017
Actualitzat a les 14:31h
El portaveu de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, ha anunciat aquest dimecres que el seu grup votarà en contra del Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics (PEUAT) en el ple d'aquest divendres perquè "criminalitza i demonitza" el turisme i posa obstacles a la creació de llocs de treball.

En roda de premsa, Forn ha rebutjat l'increment de les restriccions fruit de l'acord entre el govern i ERC i s'ha mostrat en contra del "model de decreixement" turístic que impera en el pla. "El PEUAT és un error que ens farà perdre com a ciutat. Condemna Barcelona a renunciar a una font de riquesa molt important, a la rebaixa de la qualitat del turisme i impedeix la creació de llocs de treball", ha resumit.

Tot i que ha reconegut que hi ha hagut converses amb el govern fins al darrer moment, Forn ha confirmat que el seu grup rebutjarà el PEUAT quan es voti divendres en el ple de l'Ajuntament. Ha argumentat que després de les negociacions amb ERC, s'ha optat per un model que no és el de CiU, que creu que "el turisme ben regulat és un element de creació de llocs de treball i de riquesa".

Pèrdua d'ocupació de projectes hotelers descartats

En aquest punt, ha lamentat que el govern se n'alegri de l'eliminació del projecte hoteler a la Torre Agbar, i ha recordat que això suposarà perdre 500 llocs de treball. A això li ha sumat uns 400 de la seu del Deutsche Bank, que tampoc es convertirà en hotel, sinó en 34 pisos de luxe.

Forn ha acusat el govern d'Ada Colau de "demonitzar" el que és un dels principals motors econòmics de la ciutat, que ha permès, ha dit, que la ciutat aguantés millor la crisi.

Ha indicat que hi ha alguns aspectes del pla que comparteixen, com l'augment dels inspectors de pisos il·legals, però ha lamentat l'augment general de les zones de restricció, és a dir, que s'hagi ampliat la zona de decreixement hoteler. També ha censurat que no es permeti l'ús turístic d'edificis catalogats. "No estem en contra del turisme i tampoc acceptem la barra lliure", ha conclòs.

També ha advertit de l'"allau de denúncies" que rebrà l'Ajuntament per aquest pla, i de les indemnitzacions que haurà de pagar amb diners de tots els ciutadans.
Arxivat a