Dues menors vietnamites viuen quatre dies a la zona internacional de l'aeroport del Prat

Les noies van actuar amb normalitat perquè duien diners i ningú se'n va adonar, segons publica “El País”

Diversos passatgers consulten el llistat de sortides de la T1 de l'aeroport del Prat
Diversos passatgers consulten el llistat de sortides de la T1 de l'aeroport del Prat | ACN
Redacció
25 de gener del 2017
Actualitzat a les 8:27h
Dues menors de 13 anys i de nacionalitat vietnamita van viure quatre dies a la zona internacional de la Terminal 1 de l'aeroport del Prat el passat mes de desembre, sense que ningú se'n donés compte, segons publica avui el diari El País. Les dues adolescents estaven a la zona restringida sense documentació ni bitllets, però van actuar amb certa normalitat perquè portaven diners. Finalment, el 27 de desembre a les 8 de la tarda, un agent de la Policia Nacional les va detectar. Segons van declarar, intentaven accedir de forma il·legal a la zona Schengen de vols europeus, on no hi ha control fronterer.

Quan se les va trobar, les noies estaven desorientades i plorant. Tot i això, no van donar cap detall de com havien arribat a l'aeroport. La policia sospita que van aterrar en un vol internacional en trànsit. A més de diners, portaven quatre telèfons mòbils.

AENA tampoc dóna cap explicació sobre l'incident. “El control de fronteres depèn de la Policia Nacional”, apunta un portaveu de l'aeroport del Prat.

Les dues noies han passat a disposició de la Fiscalia, que va informar a la Generalitat de la situació de desprotecció. La Direcció General d'Atenció a la Infància (DGAiA) ha assumit la seva tutela i a hores d'ara es troben, de manera provisional, en un centre d'acollida. Els Mossos d'Esquadra també han iniciat una investigació per aclarir els fets.
Arxivat a