El Pacte pel Referèndum prepara un gran acte unitari i Rabell el situa per Sant Jordi

CSQEP posarà en marxa una campanya per sumar suports al fet que Catalunya pugui decidir el seu futur a les urnes

24 de gener del 2017
Actualitzat a la 13:49h

Lluís Rabell, durant l'atenció als mitjans d'aquest dimarts. Foto: Sara González


Més enllà de reunir-se amb entitats i partits a porta tancada, el Pacte Nacional pel Referèndum vol tenir un ressò a nivell social. És per això que dins del seu pla de treball inclou la convocatòria d'un gran acte unitari per fer partícip de la reclamació del referèndum a tota la ciutadania. Fonts coneixedores dels treballs del Pacte consultades per NacióDigital expliquen que la data d'aquest acte no està encara fixada, tot i que el president de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha apuntat en declaracions a la premsa que podria ser el 23 d'abril aprofitant la festivitat de Sant Jordi.

Des del Pacte Nacional reconeixen que un gran acte que vinculi la ciutadania serà necessari, tot i que el context polític en el qual es troba Catalunya no permet determinar si aquest acte serà a l'abril o bé serà necessari abans o fins i tot després. Sigui quan sigui, però, tindrà el suport de Catalunya Sí que es Pot i dels comuns, que donen suport incondicional al manifest del Pacte en el qual es reivindica un referèndum acordat amb l'Estat espanyol.

Campanya per sumar adhesions

"Ens sentim molt còmodes i identificats amb el manifest perquè respon molt fidelment a l'encàrrec que es va fer des del Pacte Nacional", ha assegurat Rabell. A partir de l'aprovació d'aquest manifest a la trobada que es farà l'1 de febrer, Catalunya Sí que es Pot posarà en marxa també una campanya pròpia per sumar adhesions al referèndum arreu de Catalunya i de l'Estat espanyol. Sempre, però, sota el supòsit d'una votació pactada. De moment, no contemplen cap altra via perquè, segons ha dit Rabell, si no s'arriba a un acord amb el govern espanyol, "difícilment" es podrà anar més enllà d'organitzar un altre 9-N. "La batala serà dura i feixuga, però és l'únic camí que pot desllorigar la situació", ha assegurat.