Munté troba «ridícul» que l'Estat destini «esforços i recursos» a atacar la conferència sobre el referèndum

La consellera de la Presidència insisteix que si fos un acte "insignificant" no hi hauria aquesta reacció per part del PP | Assenyala que Puigdemont, Junqueras i Romeva posaran de manifest la nul·la voluntat d'acord del govern espanyol

23 de gener del 2017
Actualitzat el 24 de gener a les 6:49h
La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha qualificat de "ridícul" que l'Estat i el PP estiguin destinant "esforços i recursos" a mirar de disminuir la importància de la conferència que demà faran el president Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller Raül Romeva a Brussel·les per defensar el referèndum. Munté ha destacat que és "important" que es "visualitzi" la transversalitat política del dret a decidir i ha trobat "erroni" que es digui que el procés només té el suport de l'extrema dreta, com ha dit aquest dilluns Esteban González Pons, cap de files del PP a Europa.

La conferència dels tres dirigents governamentals a Brussel·les ha centrat part de l'actualitat política de la jornada. El nou president de l'Eurocambra, Antonio Tajani, ha convocat els ambaixadors europeus davant la Unió Europea (UE) a la mateixa hora que l'acte de Puigdemont, Junqueras i Romeva, de manera que la presència diplomàtica a la conferència té moltes opcions de veure's minvada.

A través de Twitter, el president ha ironitzat amb el fet que l'anomenada operació diàleg hagi arribat a Brussel·les en forma de crítiques del PP a l'acte. González Pons, cap de files dels populars a l'Eurocambra, ha enviat un correu electrònic en què critica la conferència ii exposa els motius pels quals el seu grup -com el PSC, per cert- no hi serà.
 
Els tres dirigents governamentals arribaran demà a primera hora a la capital europea, però no serà fins a les set de la tarda que arrencarà la conferència. Es farà en una sala en què hi caben 350 persones, una de les de més capacitat del Parlament Europeu.