Mor Mike Lane, el casteller de la Vila de Gràcia que va patir un greu accident el 2013

D'origen irlandès, va patir una fractura cervical que el va deixar tetraplègic i li va deixar diverses seqüeles mentre feia pinya en un 5 de 8 de la colla

Redacció
23 de gener del 2017
Actualitzat a les 20:45h
Els Castellers de la Vila de Gràcia, amb una pancarta en suport a Mike Lane
Els Castellers de la Vila de Gràcia, amb una pancarta en suport a Mike Lane | CVG
Mike Lane, un casteller de la Vila de Gràcia que va patir un greu accident en una diada el 2013, ha mort aquesta matinada als 49 anys després de lluitar durant tres anys i mig contra les diverses seqüeles, segons ha informat la seva colla a les xarxes socials. 

Lane, irlandès de naixement i que vivia a Catalunya des del 1999, va rebre un fort cop mentre era a la pinya d'un 5 de 8 de la seva colla a la Festa Major de Gràcia del 2013, que va caure. El cop li va provocar una fractura cervical que li va fer perdre el coneixement i li va causar una aturada cardiorespiratòria.

A més de quedar-se tetraplègic, la seva salut es va ressentir amb diversos problemes respiratoris i va necessitar un respirador artificial, que, tot i mostrar alguns símbols de millora i poder-se'n desconnectar algunes estones, continuava necessitant. Després de passar per l'Hospital de Sant Pau i per l'Institut Guttmann, que li feia el seguiment, Lane vivia a casa seva des del juliol del 2014. 

Davant d'un dels accidents castellers més greus dels últims anys, la colla dels Castellers de la Vila de Gràcia havia mostrat el seu suport incondicional i la seva ajuda a Lane i la seva família. De fet, tant la seva dona com les seves filles siempre han agraït l'ajuda de la colla, tot i que van deixar de formar-ne part arrel de l'accident.
Arxivat a