Pascal demana no caure en la «trampa» del debat de l'IRPF i tanca la porta a reformar la fiscalitat

La coordinadora general del PDECat reclama que s'aparquin les discussions sobre modificacions tributàries fins que Catalunya no es converteixi en un estat independent

23 de gener del 2017
Actualitzat a les 15:00h
Missatge inamovible del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) en relació a la reforma de l'IRPF que la CUP ha posat damunt la taula per desbloquejar els pressupostos de la Generalitat per al 2017. "No hem de caure a la trampa", ha assegurat aquest dilluns la coordinadora general de la formació, Marta Pascal, en la roda de premsa posterior a la reunió de la direcció executiva del partit.

Pascal ha insistit que la seva formació tanca la porta a una reforma fiscal en profunditat i ha demanat aparcar -com han ja han dit càrrecs del Govern pertanyents al PDECat, com ara la consellera de la Presidència, Neus Munté, en els últims dies- el debat sobre les modificacions tributàries fins que Catalunya sigui independent. "La fiscalitat no s'ha de tocar", ha apuntat en relació a les converses actuals.

Recta final

La negociació dels pressupostos està entrant en les seves últimes hores i estan previstos contactes entre el Govern, Junts pel Sí i la CUP per desbloquejar la situació. Els anticapitalistes decidiran aquest dissabte en una reunió del consell polític si aproven els comptes, que es debatran el 8 i el 9 de febrer. Unes dates que coincideixen amb el judici del 9-N, pel qual es jutjarà Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega pels delictes de prevaricació i desobediència.