​Veïns contraris a l'hotel de les Drassanes de Barcelona hi veuen possibles irregularitats

La Plataforma Salvem les Drassanes afirma que un dels blocs del futur hotel tindria 600 metres quadrats més del previst, cosa que comportaria una "possible vulneració legal"

El complex hoteler que Praktik projecta al davant de les Drassanes
El complex hoteler que Praktik projecta al davant de les Drassanes | Praktik Hotels
Redacció
18 de gener del 2017
Actualitzat a les 16:40h
La Plataforma Salvem les Drassanes de Barcelona, que està en contra de la construcció d'un hotel Praktik davant de les Drassanes, ha assegurat aquest dimecres que el projecte podria presentar irregularitats tècniques que comportarien una "possible vulneració legal", ha avisat en roda de premsa el membre de la plataforma Mario Aguiló.

L'hotel és un dels projectes que ha estat en el centre de la negociació del Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics (PEUAT). ERC havia demanat una consulta ciutadana per permetre aturar-lo, i finalment ha aconseguit que el govern d'Ada Colau el sotmeti a l'escrutini veïnal i dels republicans per millorar l'"encaix" de l'establiment amb l'entorn.

La plataforma veïnal ha detectat que un dels blocs del projecte de l'hotel tindria més de 600 metres quadrats més que la previsió inicial, vulnerant la normativa del pla especial de reforma interior (PERI) aprovada el 2003.

Destaquen que aquests metres quadrats afegits pertanyien al segon bloc de l'hotel i s'han traspassat sense una modificació del planejament inicial, fet que contradiu la normativa vigent, segons la plataforma.

Aguiló ha explicat que l'entitat continuarà analitzant aquestes possibles irregularitats i tenen la voluntat de comunicar-les a l'Ajuntament, ja que poden ser "determinants per paralitzar el projecte", que el govern d'Ada Colau ja aborda amb el seu promotor i analitza per minimitzar el seu impacte.

"Estocada final per a Ciutat Vella"

Des de fa mesos, la plataforma ha protestat contra el projecte, que pretén construir l'Hotel Praktik Drassanes en un solar del carrer del Portal de Santa Madrona del barri del Raval, i té el suport d'unes 70 entitats i al voltant de 400 persones que s'han adherit al seu manifest.

L'entitat considera que la construcció d'aquest hotel és "l'estocada final per a Ciutat Vella" per l'especulació urbanística i la massificació turística que perjudica el patrimoni del barri i provoca l'expulsió dels veïns, ha lamentat Aguiló.
Arxivat a