Ajornat el judici a les dues regidores de la CUP a Barcelona acusades d'agredir un guàrdia urbà

El jutge ha de decidir si manté la vista per un suposat delicte lleu de lesions o investiga María José Lecha i Maria Rovira per un delicte més greu

Redacció
18 de gener del 2017
Actualitzat a les 11:19h

Els regidors de la CUP de Barcelona, Josep Garganté, María José Lecha i Maria Rovira. Foto: Adrià Costa


El jutge ha ajornat el judici a les regidores de la CUP a Barcelona, María José Lecha i Maria Rovira, que estava previst per al pròxim 31 de gener per un presumpte delicte lleu de lesions contra un agent de la guàrdia urbana durant l'enfrontament entre manifestants el passat 1 de desembre abans del judici al també regidor cupaire Josep Garganté

El jutjat d'instrucció número 16 de la capital catalana ha adoptat aquesta mesura per resoldre el recurs que el sindicat de la Guàrdia Urbana, Csif, va presentar per tal que el judici arran de la denúncia que va presentar el seu secretari d'Organització i agent del cos policial local, Eugenio Zambrano, no sigui per un delicte lleu (antigues faltes) sinó per un delicte. Com va explicar el denunciant a aquest diari, si el jutge no estima el seu recurs, apel·laran a l'Audiència de Barcelona.

En la seva denúncia, Zambrano assegurava haver patit contusions a la tíbia i en un costat. L'agent també afirma que les regidores el van insultar i amenaçar dient-li "portaveu de merda de la Guàrdia Urbana", "policia de merda", "torturador" i "ja te n'assabentaràs", i li van clavar puntades de peu a les cames, abdomen i costelles.

Per la seva banda, la CUP de Barcelona va anunciar el mateix dia del judici que el partit emprendria accions legals contra l'agent que va gravar la conversa entre Garganté i el metge que el dia del judici va retirar la denúncia per coaccions. Els anticapitalistes veien indicis de delicte en el fet de "gravar una conversa entre un regidor i un metge mentre s'està amagat en box d'urgències tapat per una cortina, i difondre-la", segons va explicar el lletrat de la formació política, Eduardo Cáliz. Per ara, però, la CUP no ha anunciat que hagi fet cap pas en aquest sentit.

Arxivat a