Església Plural respon Omella: «L'avortament no és terrorisme»

Les declaracions de l'arquebisbe de Barcelona equiparant les dones que avorten amb una acció terrorista desperta crítiques entre els sectors progressistes de la diòcesi

18 de gener del 2017
Actualitzat a les 11:24h

Les paraules d'Omella sobre l'avortament han incomodat un sector diocesà. Foto: ACN


Les declaracions de l'arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, en què equiparava l'avortament amb el terrorisme, han fet reaccionar els sectors progressistes de la diòcesi. El prelat va dir en unes declaracions divendres passat que "em sobta que considerem pitjor matar l'ou d'una àliga reial que un ésser humà". Tot seguit, va dir que si s'admetia que es podia decidir sobre la vida d'un ésser humà, "s'hauria de justificar un terrorista".

L'entitat Església Plural, que aplega una part dels cristians progressistes de la diòcesi, ha respost avui a l'arquebisbe en una carta oberta signada pel portaveu de l'associació, Josep Torrens, qui afirma que "l'avortament no és terrorisme". En relació a l'afirmació d'Omella que l'avortament era condemnable també en casos de violació, Torrens li respon: "Que cruel és dir-li a una dona violada que està obligada a tenir el fill, sense saber si serà capaç de suportar-ho. Com ens atrevim a imposar més càrregues a les dones, qui ni vostè ni jo possiblement voldríem suportar".

En el text, que qualifica les paraules del prelat de "desafortunades i feridores", el portaveu d'Església Plural diu que ell tampoc creu que l'avortament sigui un dret, sinó un fracàs, però que respecte "el sagrat dret a decidir en consciència". Des d'Església Plural, demanen a l'arquebisbe que demani perdó per les seves paraules. En la carta s'afirma també que "si vol parlar de terror faci-ho del que imposa el sistema econòmic imperant que, com diu el papa Francesc, mata".
 

Carta oberta a l'arquebisbe Omella by naciodigital on Scribd