C's demanarà una reunió amb el govern espanyol perquè Puigdemont «ha deixat tirats els catalans»

PSC i Catalunya Sí que es Pot consideren una "irresponsabilitat" que el president de la Generalitat no participi en el debat sobre la reforma del finançament autonòmic

La líder de C's al Parlament, Inés Arrimadas
La líder de C's al Parlament, Inés Arrimadas | ACN
17 de gener del 2017
Actualitzat a les 14:57h
La líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, vol fer valer el seu paper com a principal partit de l'oposició a Catalunya. Especialment després que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no hagi assistit a la conferència de presidents presidida per Mariano Rajoy y Sorara Saénz de Santamaría. És per això que Arrimadas ha anunciat que demanarà una reunió amb el govern espanyol. "Puigdemont ha fet campana i ha deixat tirats els catalans", ha sentenciat.

La dirigent de C's ha titllat d'"irresponsabilitat" l'absència del president a la trobada i ha lamentat que "no sàpiga parlar d'una altra cosa que no sigui la independència". L'únic objectiu de Puigdemont, ha subratllat Arrimadas, és "intentar repetir el 9-N" quan la seva obligació hauria de ser parlar amb la resta de representants territorials sobre el model de finançament, pobresa energètica o mercat únic.

Sobre la conferència que Puigdemont pronunciarà la setmana que ve a Brussel·les, Arrimadas ha lamentat que tant ell com el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller Raül Romeva estan "fent mal" a la marca Catalunya i que la prova és que les ambaixades "es desmarquen" dels seus actes.

Una "irresponsabilitat" i un "canvi de paradigma"

També la resta de partits de l'oposició han dit la seva sobre l'absència de Puigdemont a la conferència de presidents. La diputada del PSC Alícia Romero l'ha acusat "d'obrir un nou paradigma" d'allò que ha de ser un president de la Generalitat i ha recordat que la seva funció és "representar tots els catalans". Ha subratllat que el finançament és "clau" per a Catalunya i per a millorar les condicions de vida dels catalans.

El portaveveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, per la seva banda, ha considerat una "greu irresponsabilitat" que Puigdemont no hagi fet acte de presència a la trobada de representants territorials. "Ens juguem la part del pastís que arriba a Catalunya. El Govern ha de ser molt actiu en la reforma del model de finançament autonòmic, que no és incompatible amb tenir un horitzó independentista", ha argumentat el portaveu de la confluència.