ERC s'obre a debatre les demandes educatives de la CUP però li demana «responsabilitat»

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, es mostra convençut que hi haurà acord pels pressupostos i avisa que "no faran l'olor que ningú vol"

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, en roda de premsa
El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, en roda de premsa | @Esquerra_ERC
16 de gener del 2017
Actualitzat a la 13:39h
ERC segueix batallant per trobar "el punt mig" que permeti aprovar els pressupostos. El portaveu dels republicans, Sergi Sabrià, ha assegurat que en les pròximes hores seguiran parlant amb la CUP de totes les qüestions que els distancien dels comptes, també de les demandes educatives que fan els anticapitalistes. "Nosaltres no som un impediment per a l'acord i no posem línies vermelles", ha afirmat. Amb tot, sí ha demanat als cupaires un "exercici de responsabilitat" perquè els pressupostos són "imprescindibles" per poder celebrar el referèndum. "Volem el pa sencer però demanem que tothom faci un exercici de responsabiltat per acostar-nos a la capacitat de decisió sobre tot", ha dit Sabrià. 

El portaveu d'ERC ha argumentat que amb les eines de les quals es disposava el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha buscat que els pressupostos fossin "el més socials possibles" i ha subratllat, en aquest sentit, els mil milions que es destinaran a polítiques socials i que aquest serà "l'any amb més professors de la història del país".

"No faran l'olor que ningú vol"

Amb tot, ha reconegut que aquests no són els pressupostos que més agradarien ni a ERC ni al PDECat, així com tampoc a la CUP. "No faran l'olor que ningú vol", ha deixat anar. Amb aquest escenari sobre la taula, Sabrià ha anunciat que ERC no renunciarà a seguir "cosint" voluntats per poder aprovar els comptes i s'ha mostrat convençut que hi haurà a acord. "Fem propostes de forma contínua", ha sentenciat. A més, ha esquivat valorar el fet que la CUP hagi denunciat que els republicans estan dificultant l'entesa.

Com va avançar NacióDigital el passat divendres, els representants de la CUP han posat sobre la taula una proposta d'acord que serà debatuda aquest dimarts pel Govern amb plantejaments que, des de l'executiu, es consideren "més possibilistes i raonables" que els que han plantejat en algunes compareixences públiques recents o en algunes de les esmenes presentades.