meteorologia

Onada de fred a la vista, la més potent en cinc anys

Les temperatures baixaran a partir de divendres i entre dilluns i dimarts es viuran els dies més gèlids de l'hivern | No es descarta que la neu aparegui fora del Pirineu

per Redacció, 12 de gener de 2017 a les 12:00 |
Calma a l'espera de l'arribada del fred | Josep Maria Montaner
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Onada de fred a la vista, la més potent dels darrers cinc anys. Catalunya viurà els propers dies –especialment a partir de dilluns vinent- els dies més gèlids des de l'inici de l'hivern en una situació que es pot allargar uns quants dies. Tot plegat després d'un dijous de transició on les temperatures, tant al matí com al migdia, han pujat transitòriament. El Servei Meteorològic ja ha activat un preavís per la baixada dels termòmetres.

Un front que arribarà aquest divendres obrirà les portes al fred. Portarà vent de nord i nevades al Pirineu, especialment a la cara nord, amb una cota que pot baixar fins als 600 metres. A la Val d'Aran, al nord del Pallars Sobirà i a l'Alta Ribagorça es poden acumular més de 5 cm per sobre d'aquesta cota i més de 15 cm per sobre dels 2000.


Després d'un cap de setmana molt fred, la situació anirà a més a partir de dilluns amb una segona entrada ara d'origen siberià. Les temperatures seran sota zero a bona part del país excepte al migdia i, hores d'ara, no es pot descartar que hi hagi nevades fora del Pirineu a cotes baixes. Una qüestió que, tanmateix, no es podrà determinar fins als propers dies.

Cal remuntar-se al febrer del 2012 per trobar una altra onada de fred similar –també d'origen siberià- a la que afectarà Catalunya la setmana vinent.

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

 

Participació