«Taboo», un viatge a les tenebres de l'Anglaterra del XIX

Tom Hardy interpreta James Keziah Delaney, un home donat per mort que retorna a Londres amb ganes de revenja el dia de l'enterrament del seu pare | La sèrie, emesa per l'HBO, ha estat ideada per l'escriptor Edwars Chips Hardy

Una imatge de «Taboo»
Una imatge de «Taboo»
15 de gener del 2017
Actualitzat el 16 de gener a les 11:48h
Taboo era una de les sèries més cobejades d'aquest 2017 i més després que l'HBO l'escollís com una de les seves apostes per obrir l'any. Partint d'aquesta premissa era d'esperar -com ha estat- que el primer capítol fos una seductora carta de presentació amb una posada en escena impecable. Fosca i misteriosa, l'episodi inicial d'aquesta producció ens situa al Londres de 1814, en plena època imperial. James Keziah Delaney, interpretat per Tom Hardy (Mad Max, The Revenant), torna al Regne Unit el dia de l'enterrament del seu pare i després de passar una llarga temporada a l'Àfrica. La seva inesperada arribada - el donaven per mort - trasbalsa la seva germana i els plans de la poderosa Companyia de les Indies Orientals, presidida per Stuart Strange (Jonathan Pryce). El motiu? Nootka, el petit territori situat prop de l'illa de Vancouver que Delaney ha heretat del seu pare i que es nega a vendre a l'empresa. De fet, el protagonista retorna a la seva terra natal amb l'objectiu de recuperar tots els béns del seu progenitor i de saciar les ganes de revenja.

Totes aquestes incògnites i els enigmàtics rumors que envolten la figura de Delaney converteixen el primer episodi en una extensa xarxa que captura i que ara caldrà veure si no es descús. La introducció prioritza el plantejament d'interrogants i deixa de banda aprofundir en la història de cap dels personatges. Una aposta que sentencia la sèrie a saber resoldre en només els set capítols restants la majoria dels interrogants formulats. A hores d'ara encara és d'hora per predir si se'n sortirà, però el seu potencial fa que sigui gairebé obligat donar-li una oportunitat.

I és que en l'estrena queda palès el talent que impregna la producció. Un dels seus punts forts és l'atmosfera intrigant i tenebrosa que se sap construir per acompanyar el relat, cuinat també amb aquests dos ingredients - el misteri i la foscor-. Aquí es nota el toc d'Steven Knight, un dels directors i impulsors de la sèrie, i habituat a crear aquest tipus d'ambients, tal com fa per exemple a la recomanable Peaky Blinders.

Les interpretacions de Tom Hardy i de Jonathan Pryce són, sens dubte, l'altre esquer. Tant un com l'altre demostren de nou ser camaleons capaços d'encarnar la benevolència i també la intransigència, com és el cas. Cal destacar que Hardy, a més de ser el protagonista, és un dels artífexs de l'obra. La idea de crear una història amb un antiheroi com a punt central se li va acudir fa anys i li va explicar al seu pare, l'escriptor Edwars Chips Hardy. Plegats van anar perfilant un relat sense edulcorants que s'ha acabat convertint en la prometedora Taboo, que pel que sembla podria tenir més d'una temporada, si bé al principi s'havia anunciat com una minisèrie de vuit episodis. 
Arxivat a