Podem Catalunya busca nova seu a tres mesos de la creació del partit dels «comuns»

La formació que lidera Albano Dante Fachin vol fer el trasllat en un mes i mig perquè el local del carrer Sardenya se li ha quedat "petit"

11 de gener del 2017
Actualitzat el 12 de gener a les 11:10h

El secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, en una imatge d'arxiu Foto: Isaac Meler


Màxim 2.000 euros mensuals de lloguer, més gran de 200 metres quadrats i, a poder ser, que estigui a prop de les institucions. Aquests són dos dels requisits bàsics que Podem Catalunya fixa pe trobar una nova seu. La que tenen des del setembre del 2015 al número 176 del carrer Sardenya asseguren que se'ls ha quedat "petita". La cerca d'una nou espai no tindria més importància si no fos perquè l'anunci arriba a tres mesos de la creació del nou partit dels "comuns" en el qual Podem ha de confluir amb ICV, Barcelona en Comú, EUiA i Equo. El nou subjecte polític tindrà la nova seu al número 131 del carrer Marina, al costat de l'estació del Nord, un local de mil metres quadrats on de moment s'ubicarà Barcelona en Comú amb un lloguer mensual que rondarà els 4.000 euros mensuals. 

Els ideòlegs del nou partit dels comuns entenen que el repte és crear una sola militància i que, per tant, l'activitat principal es desenvolupi a l'entorn de la nova formació i no pas dels partits cridats a confluir, que segons aquest esquema han de perdre protagonisme. Els moviments de Podem Catalunya, però, no apunten a hores d'ara en aquesta direcció. "Això no se sap. Serà Podem Catalunya qui ho decideixi. Apostem pel nou partit però ja veurem quin és el nostre encaix", assegura Noe Bail, membre de l'executiva de Podem i secretària de feminismes, en ser preguntada sobre si no seria raonable que el pes de les activitats recaiguin sobre el nou partit que els aplegarà a tots i que, per tant, les formacions que ara existeixen no necessitaran una seu més gran ni tindran tanta agenda pròpia. Fonts dels "comuns" consultades asseguren que no acaben d'entendre el canvi de seu de Podem.

El trasllat, en un mes i mig

Bail argumenta que quatre mesos després que la nova direcció encapçalada per Albano Dante Fachin comencés a caminar han arribat a la conclusió que l'actual seu és "bastant cara i no s'adequa a les necessitats" que a hores d'ara té el partit perquè cada cop té més activitat i celebra assemblees a les quals assisteixen més d'un centenar de persones. 

Per trobar nou local, el partit ha posat en marxa un procés participatiu de les bases perquè facin propostes i ja n'han rebut una cinquantena. L'objectiu és fer el trasllat en un mes i mig. A més, en el cas que s'hagin de fer obres, es faran amb l'aportació del temps i dels coneixements de membres dels cercles.