Homs adverteix la Fiscalia que no pensa plegar de la política en cas de ser inhabilitat

El cap de files del PDECat a Madrid destaca que els polítics catalans perseguits judicialment "plantaran encara més cara" davant l'ofensiva estatal | Assumeix, però, que en cas de tenir una sentència ferma la Guàrdia Civil li impedirà entrar al Congrés dels Diputats | El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, fa costat a l'exconseller de la Presidència

Francesc Homs i Marta Pascal, en roda de premsa
Francesc Homs i Marta Pascal, en roda de premsa | @pdemocratacat
11 de gener del 2017
Actualitzat a les 18:20h
El cap de files del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) a Madrid, Francesc Homs, ha assegurat aquest dimecres en roda de premsa que no pensa "plegar" de la política perquè li demani una instància judicial estatal. "Em comprometo a continuar fent política", ha apuntat, tot i assumir que la Guàrdia Civil no el deixaria entrar al Congrés dels Diputats en cas de sentència ferma. La Fiscalia del Tribunal Suprem demana per a Homs nou anys d'inhabilitació arran de la seva participació en la jornada del 9-N, que es va dur a terme quan ell era conseller de la Presidència.

"Com més alta sigui la pena, més alta serà la nostra victòria", ha destacat Homs, que veu Espanya en un "carreró sense sortida". "Em faria fàstic formar part d'un sistema polític on per posar urnes t'inhabiliten i si manipules la policia et donen càrrecs", ha considerat el dirigent nacionalista, en referència al PP i a les conspiracions per frenar les aspiracions sobiranistes per part de Jorge Fernández Díaz. "El meu compromís és amb els ciutadans", ha volgut deixar clar.

"Estan fent tot això per intimidar i que no es faci el referèndum. I el missatge dels polítics catalans ha de ser que no ens arrugarem, perquè això va de democràcia", ha apuntat Homs. "Què es pensen, que es carregaran els polítics catalans i no farem res? Aquests polítics catalans no plegaran i plantaran més cara", ha resumit l'exconseller de la Presidència, que ha acusat el govern espanyol d'amagar-se darrere les togues de la justícia per actuar contra el sobiranisme.

El dirigent nacionalista ha acusat de "covardia" l'Estat, i ha assenyalat que han retirat l'acusació de malversació de fons públics per evitar que els càrrecs públics encausats vagin a la presó. "Seria un escàndol mundial", ha manifestat Homs.

Fascicles judicials

Homs ha comparegut al costat de la coordinadora general dels nacionalistes, Marta Pascal. "Hi ha entregues per fascicles. Ja sabeu que el poder judicial actua amb gran independència, s'entén la ironia", ha assegurat l'exconseller de la Presidència, que ha indicat que la Fiscalia "no falla mai". Homs ha destacat que va "ajudar" en la consecució del 9-N, circumstància que era "pública i notòria".

"Ho tornaria a fer", ha determinat el dirigent nacionalista, que ha definit el 9-N com l'acte d'afirmació de país "més contundent" de tots els que ha protagonitzat el sobiranisme al llarg dels últims anys. "No aconseguiran esborrar-lo. Va ser una font d'aprenentatge pel que farem enguany", ha destacat. També ha indicat que Mariano Rajoy i Rafael Catalá "menteixen", i que per això no tenen nassos d'anar davant dels tribunals a explicar què va passar aquella jornada. De fet, Homs manté que la Fiscala actua de forma "gregària" respecte del govern del PP.

Accions unitàries

Pascal ha avançat que el proper consell nacional del PDECat aprovarà mesures que es vol que siguin unitàries per defensar els càrrecs electes perseguits per la justícia espanyola, i ha determinat que hi ha actors polítics -estatals- que pretenen "normalitzar" aquests embats de la justícia.

"No farem ni un pas enrere", ha considerat la coordinadora general dels nacionalistes. "Treballarem en aquesta línia amb tota la convicció de què siguem capaços", ha manifestat Pascal.

Suport de Puigdemont

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha considerat que l'Estat queda inhabilitat "democràticament" amb la petició de la Fiscalia de 9 anys d'inhabilitació per a Homs. A través d'un missatge a Twitter, Puigdemont ha volgut expressar el seu suport a l'exconseller de la Presidència:
 
Quan el dirigent nacionalista va declarar el 19 de setembre al Suprem, ho va fer acompanyat fins la porta per bona part del sobiranisme, i va passar el mateix quan el Congrés dels Diputats va aprovar el suplicatori necessari per jutjar-lo.