Trias formarà part de la comissió de qualitat democràtica del PDECat

La candidatura integrada per l'exalcalde també està formada per Salvador Esteve, expresident de la Diputació de Barcelona, i Carles Agustí, cap de files del corrent Generació Llibertat | A la comissió econòmica hi serà Teresa Pitarch, propera a Germà Gordó i que va disputar a Mercè Homs la presidència del partit a Barcelona

Xavier Trias i Artur Mas, en el congrés fundacional del PDECat
Xavier Trias i Artur Mas, en el congrés fundacional del PDECat | ACN
11 de gener del 2017
Actualitzat a les 14:37h
Després de mesos de votacions internes, el Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) completarà definitivament aquest dissabte la composició de tots els òrgans previstos als estatuts aprovats en el congrés fundacional del mes de juliol. Un d'aquests organismes -de nova creació- és la comissió per a la qualitat democràtica, la transparència, el compliment ètic i de garanties, que tindrà feina aviat en la mesura que serà l'encarregat de decidir sobre les incompatibilitats que afecten cinc membres de la direcció.

Per integrar aquesta comissió hi ha una candidatura conjunta que compta amb dos destacats dirigents de l'antiga Convergència. Es tracta de Xavier Trias, exalcalde de Barcelona, i Salvador Esteve, expresident de la Diputació de Barcelona. La llista també inclou Carles Agustí, cap de files del corrent Generació Llibertat, i Laia Sala, provinent de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC). Montserrat Morante és el cinquè membre de la candidatura.

Hi ha quatre persones que han presentat candidatures individuals: Josep Sillero, Alba Espílez, Miquel Obradó i Abel Llibre. El mecanisme de votació -electrònic i presencial des de divendres a la tarda fins dissabte al migia- permet que integrin aquesta comissió cinc associats. Els cinc més votats -de la candidatura conjunta o bé de les individuals- seran els qui en formaran part. El pes de Trias, respectat per tots els sectors, permet deduir que no tindrà problemes per ser dins dels escollits.

Comissió econòmica

Pel que fa a la comissió econòmica, destinada a supervisar els números del partit, hi ha una sola candidatura formada per cinc persones. En destaca Teresa Pitarch, presidenta de l'Institut Català de les Dones, que va disputar a Mercè Homs la presidència del PDECat a Barcelona, i Pau Villòria, secretari general del departament de Cultura que dirigeix Santi Vila. També en forma part Miquel Puig, provinent d'Unió i que va ser director del Memorial Demòcratic en temps de Joana Ortega a Governació.